Wild Disease andis välja soolo debüütalbumi “Dekaad”

Põhja-Tallinna ninamees Wild Disease on kogu oma karjääri jooksul soolo muusikat harrastanud ja nüüd lõpuks on jõutud täispika albumini. Nime “Dekaad” kandev heliteos on väga pikka aega aktiivselt tegutsenud räppari debüüt sooloalbum. Viimase kümne aasta jooksul valminud lugudest koosnev album sisaldab kokku 21 lugu, millest mõned on kuulajale ka juba tuttavad.

“2019. oli aasta, kus ma kogusin kõik oma tehtud materjali kokku ja hakkasin seda üle vaatama ning kokku panema. Nii palju erinevad projekte oli vaja üles otsida ja taustad üle nokitseda – mõte oli küps ning otsustasingi 10 aasta jooksul tehtud materjali kokku panna ja albumiks vormistada,” räägib autor ise. “Suure tõuke andsid ka muidugi sõbrad, kes ikka pushisid ja pushisid, et ma lõpuks selle ära teeksin.”

 

Wild Disease andis välja soolo debüütalbumi "Dekaad"

 

Mehe 34. sünnipäeval ilmavalgust nägev album ilmub esialgu digitaalselt, aga suure tõenäosusega on plaanis ka toetajaid rõõmustada limiteeritud koguses füüsilise helikandjaga. “Avaldamise kuupäevaks valisin enda sünnipäeva, sest täpselt siis saab 10 aastat minu loost ”Igavene tuli” , mis mu soololugudest jõudis ka videopilti.”

Albumil teevad kaasa Risto Vürst, Maia Vahtramäe, AG, Johanna Randmann, Ines, Uku Suviste, Jana Liisa Johannson, Märten Männiste, Heliis Reinmägi, Sky Plus hommikuprogramm, Laura Poom ja Jessica Saks. Produtsentidena on albumil Wild Disease ise, Siim Ilves, Hannes Agur Vellend, Ilja Antonov ja Ardi Kaljuvee.

Fotod ja visuaalid: Metsakutsu / Hooligan Hamlet