Porsche Festival 2021 ja autoprojekt: 911 Hamlet

Ajad on ikka veel imelikud ja igasugustel üritustel käimine on natuke võõras. Porsche Tallinna esindus tegi kõik selleks, et seda brändi endaga südames kandvad inimesed saaksid tunda ennast vähemalt ühel laupäeval omade keskel ja hästi. Porsche Festival 2021 tõi kokku Porsche fännid üle riigi, pakkus ägedaid hetki, põnevaid võistlusi ja loomulikult rohkem Porschesid kui sellel suvel kuumust.

 

porsche classic estonia porsche tallinna esindus 911 hamlet

 

Porsche Festival 2021 oli minu jaoks sellel aastal eriti oluline, sest täpselt 12h enne festivali algust sai sõitmiskõlbulikuks minu enda masin, Autoprojekt: 911 Hamlet peategelane, Porsche 911 996. Peaaegu aasta kestnud projekti valmimiskuupäevaks oli algusest peale see sama üritus ja endalegi ootamatult jõudsime finišisse täpselt õigeks ajaks. Veel 2 päeva enne festivali olin üsna veendnud, et seda ei juhtu. Valmis masin tähendas seda, et laupäeval sai Pärnusse rullida oma enda autoga ja see tunne oli imeline.

Porsche Classikute jaoks algas seiklus kogunemisega Pärnu Keskväljakul. Autosid oli palju, meeleolu oli ülev, rõõmsate nägudega inimesed uudistasid autosid. Väike ühisfoto ja autod liikusid kõik rõõmsalt edasi Pärnu Bay golfikeskusesse, kus sai kosutavat snäkki, jahutavat jooki ja paar sõna juttu teiste vanade Porsche omanikega. Seal jõudsin ka ise esimest korda rahulikumalt üles rivistatud Porsche Classic’ud üle vaadata. Classicuks nimetatakse siis kõiki neid Porschesid, mille tootmine on ametlikult lõpetatud vähemalt 10 aastat tagasi. Uuemate pillide omanikel sinna seltskonda asja ei olnud. Seltskond oli kirju. Autosid oli väga vanadest kuni üsna vanadeni. Loomulikult märkas seltskonnas palju populaarset 996 mudelit, ent liitunud oli ka haruldasemat kraami. Kindlasti üks silmapaistvamaid isendeid minu jaoks oli UFO Garage‘st kollane hetkel ülimalt populaarse nn “safari” tuuninguga Porsche 911S.

 

Porsche Festival 2021 ja autoprojekt: 911 Hamlet Porsche Festival 2021 ja autoprojekt: 911 Hamlet Porsche Festival 2021 ja autoprojekt: 911 Hamlet Porsche Festival 2021 ja autoprojekt: 911 Hamlet

 

Järgmiseks liikus klassikute rongkäik Tori Hobusekasvatusse, kus sai võrrelda Saksa hobujõudu Eesti hobujõuga. Sai nalja, sai võistelda, sai suhelda ja edasi pakiti klassikud rivisse ning üheskoos liiguti mööda väga hästi väljavalitud käänulist teed Audru ringrajale, kus vanad Porsched kohtusid uutega. Melu oli seal märgatavalt suurem, mootorid urisesid ja tümps põntsus. Sai süüa, sai juua, sai endale ise t-särke teha ja oma autoga ringrajal sõita. Porsche Classikute jaoks oli tehtud spetsiaalne väljakutse, sõita täpne ringiaeg 1:35. Lisaks oli vaatemängu ka PORSCHE RACING CLUB FINLAND SPORTS CUP võidusõidu näol, mille ajal said oma võistluse janu rahuldatud ka need, kes oma autoga ringile sõitma ei läinud.

 

Porsche Festival 2021 ja autoprojekt: 911 Hamlet Porsche Festival 2021 ja autoprojekt: 911 Hamlet Porsche Festival 2021 ja autoprojekt: 911 Hamlet Porsche Festival 2021 ja autoprojekt: 911 Hamlet Porsche Festival 2021 ja autoprojekt: 911 Hamlet

 

Kokkuvõttes terve päev täis ägedaid autosid, uusi huvitavaid tutvusi ja mälestusväärseid hetki. Sellest suvest jääb vähemalt üks laupäev meelde, kus keegi ei pidanud rääkima poliitikast, meditsiinist, ühiskonnas toimuvast ja kõik said ennast korraks välja lülitada. Suur aitäh Porsche Tallinna esindus ja loomulikult kõik autode omanikud, kes sellel palaval päeval oma masinad välja ajasid. Loodetavasti kohtume varsti uuesti, kui mitte linnavahel siis Porsche Festival 2022 raames.

 

Porsche Festival 2021 ja autoprojekt: 911 Hamlet