Uus Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport

Porsche kuulutas täna Los Angeles Auto Show’l välja täiesti uue 718 Cayman GT4RS Clubsport mudeli. Auto väljatöötamisel on silmas peetud ka algajamat juhti, kes võidusõidust lugu peab. Uut masinat lubatakse müügile juba 2022. kevadeks.

Cayman on 911 kõrval alati olnud see nii öelda madalama klassi auto, aga uute masinatega kipub vahe nende kahe mudeli vahel aina rohkem kokku kuivama. Uus GT4 RS Clubsport on loomulikult rajale mõeldud, aga Porsche sõnul on masin ehitatud nii, et seda oleks väga lihtne juhtida. Auto on loodud amatööri enesekindlust kasvatama. Kõik autokultuuri fännid ei ole rooli sündinud ja Cayman on ellu kutsutud just sellist liiki sõitjatele. Täpselt selliseks sõitjaks pean muidugi ka ennast, nii et kogu turundusjutt uue auto esitlusel oli vesi minu veskile, kui mul oleks veski.

 

 

Autol saab loomulikult erinevaid võimalusi sisse ja välja lülitada, ehkki positsioneering turul on justkui nö sisenemistaseme auto, on reaalsuses tegemist ikkagi väga professionaalse võidusõidu pilliga. Clubsport on otseses suguluses ka hiljuti väljakuulutatud GT4RS-iga, suurimaks erinevuseks 4.0 kuuesilindriline boxer mootor, mis on tulnud 911 GT3 Cup võidusõidu autolt. Uus Clubsport on võimeline sõitma ülimalt kiireid ringiaegu ja täielikult valmis erinevateks võidusõiduformaatideks.

Auto juures on väga palju rõhku pööratud ka uuele välimusele. Uus Clubsport on disainitud agressiivsemaks ja jõulisemaks. Ka täiesti autokauge inimene näeb, et selle autoga laupäeva öösel Circle K parklas tüli normina minna mõtet ei ole. Üldine olemus tundub fotode ja videote põhjal laiem ja auto istub teel ülbemalt.

Uue Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport hinnad algavad 229 000$ ja masin lubatakse kättesaadavaks teha 2022. kevadeks. Kas see ka reaalsuses võimaluks osustub, seda näitab ainult aeg.

 

Porsche 718 Cayman GT4RS Clubsport Uus Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport Porsche 718 Cayman GT4RS ClubsportPorsche EestiUus Porsche 718 Cayman GT4 RS ClubsportUus Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport

 

Täägid: