Air Jordan 1 “Dark Mocha” kohtub erikohvi röstikojaga Paper Mill

Tossukultuuri vundamendiks on kirg ja seda selle sõna kõige laiemas tähenduses. Sõnaraamat seletab sõna “kirg” lahti kui “tugev kiindumus millessegi”. Usun, et tugev kiindumus ühendab paljusid väga erineva valdkonna inimesi. Air Jordan 1 High OG “Dark Mocha” Eestisse jõudmise puhul külastasime kohalikku röstikoda Paper Mill, mis on kohvisse kiindunud sama palju nagu meie oleme kiindunud tossudesse.

Air Jordan on 2020-ndat aastat lõpetamas oodatud tossuga Air Jordan 1 High OG “Dark Mocha”, mis läbi imede on limiteeritud koguses jõudnud ka Eestisse. “Dark Mocha” nimi tuleb tossu pruunikatest toonidest, mille inspiratsiooniks on olnud just mocha-nimeline kohv. Et ennast sügava ja kirgliku kohvimaailmaga kurssi viia külastasime kodumaist erikohvi röstikoda Paper Mill. Uurime Paper Milli eestvedaja Marguse käest, kuidas ta leidis oma tee sellesse maailma ning mis see “mocha” siis ikkagi täpselt on. Margus teeb Paper Millis absoluutselt kõike – arengu visiooni välja töötamisest nõude pesemiseni, sinna vahele sotsiaalmeediat, barista vahetusi, suhtlemine hulgimüügi klientidega ja paljud muud. Üsna raske on leida paremat inimest, kellega rääkida kohvist ja kirest.

 

Air Jordan 1 Dark Mocha Eesti Paper Mill Coffee Nike

 

On olnud üsna segane aasta. Kuidas teil läheb?
Tegelikult oleme sõpradega kokku leppinud, et aastal 2020 ei küsi, kuidas läheb. Saame hakkama! Hoiame kulusid kontrolli all. Õnneks tundub, et paljusid kõnetab see, mis me teeme ja usume, et paremad ajad on varsti käes.

Armastus kohvi vastu nagu armastus ketside vastu on väga spetsiifiline nähtus. Kuidas sina kohvimaailmani jõudsid?
Maailmas ringi rännates avastasin ennast ikka ja jälle baristana tööl, jäi külge.

Sneakerhead hindab tossu juures asju, mida treenimata silm ei märka. Mida tõeline kohvigurmaan kohvi juures hindab? Mis teeb kohvist hea kohvi?
Selleks võiks muidu raamatu kirjutada, aga lühidalt öeldes hea kohv tekitab maitseelamuse nagu iga muu hea söödav-joodav asi. Üldiselt otsime puhtaid ja selgelt äratuntavaid maitsenoote.

Millal ja kust Paper Milli teekond alguse sai?
Elasin tegelikult oma elu- ja äripartneriga 10 aastat Londonis ja tegime seal sarnast asja. See elu lõpuks ammendas ennast ja tundsime, et ka Eestisse kuluks üks selline koht ära. Eeltööle kulus umbes aasta ja avasime selle aasta septembris. Midagi positiivset aastasse 2020.

Räägi Paper Millist lähemalt, mida te usute, mis on teie filosoofia.
Me päriselt ka proovime kõike õigesti teha. Alustades sellest, et ostame ainult parimaid võimalikke rohelisi ube ja röstime neid nii, et nad saaksid särada. Kui sulle meeldib kohv, siis ilmselt jood seda iga päev ja, miks mitte seda teha siis hästi. Peame väga lugu eetikast, mis kohvimaailmas on väga oluline ja, millest peaks rohkem rääkima, ka farmer võiks oma töö eest õiglast tasu saada. Lisaks proovime oma ettevõtmisega võimalikult vähe keskkonda koormata, meil on palju lihtsaid ja loogilisi lahendusi selle jaoks, usume, et “every little helps” selles valdkonnas.

Mis on olnud mõned raskused, millega olete pidanud pika tee jooksul silmitsi seisma?
Eks elu on täpselt nii raske, kui ise selle enda jaoks teed. Kuna selline väljend nagu “käib kah” meie sõnavarast puudub, siis oli meie ruumide sisustamine paras väljakutse, kõik meie lauad ja ka suur osa muust mööblist on custom, lihtsalt pole olemas sellised asju nagu meil vaja oli. Ja kohvi tünnid, millega me horeca klientidele kohvi tarnime, pidime tellima Austraaliast, aega võttis 3 kuud, aga saime just sellised nagu soovisime.

Air Jordan 1 “Dark Mocha” on oma inspiratsiooni saanud kohvist. Nii palju kui olen aru saanud, siis on mocha šokolaadine caffè latte? Oskad sa kohvivõõrale inimesele lahti seletada, mis mocha täpselt on?
Olete asjad õigesti aru saanud, mocha on latte, millele on lisatud šokolaadi või siis kuum šokolaad, millele lisatakse espresso, need on samad asjad. Piim + espresso + shokolaad = mocha.

Aitäh, et leidsid aja meid siin võõrustada. Kas on midagi veel, mida sa lugejatele soovid lõpetuseks öelda?
Praegu sooviks kindlasti kõigile häid pühi! Ja pea püsti, järgmine aasta tuleb kindlasti parem kui see aasta, selles vast ei kahtle keegi!

 

Täpsem info Paper Milli tegemiste kohta nende kodulehel ja Instagramis.

 

Air Jordan 1 High OG “Dark Mocha” RAFFLE INFO!

Just praegu läks Nike esinduskauplused Instagramis käima Air Jordan 1 High OG “Dark Mocha” ostuvõimaluse loos, mis kestab kuni reede, 18.12 kuni 23.59-ni. Võitjad peavad tossudele järele minema laupäeva, 19.12 jooksul. Kuidas ostuõiguse loosis täpselt osaleda loe Nike esinduskauplused sotsiaalmeediast.

 

Air Jordan Eesti Paper Mill Coffee Nike Air Jordan Eesti Paper Mill Coffee Nike Air Jordan Eesti Paper Mill Coffee Nike Röstikoda Paper Mill Coffee Air Jordan Eesti Paper Mill Coffee Nike