Eestisse saabus müügile Converse PRIDE kollektsioon

Meil on teile täna head uudised ja head uudised. Ah, et kumba enne tahate? Hea uudis on see, et esmakordselt on Baltikumi turul müügil Converse PRIDE kollektsioon. Teine hea uudis on see, et üha enam toetatakse päriselt LGBT+ inimesi. Meil Hooliganis on selle üle väga-väga hea meel. Pealegi see PRIDE riliis on ju täielik tuli!

Läänemaailmas on pride’i sümboolikaga kauba müümine ettevõtetele lihtne, ärile kahju ei too ning pigem on tegu roosapesu ja vikeraarevärvilise kapitalismiga. Samas Eestis, kus LGBT+ inimesed kogevad veel palju vaenu ja diskrimineerimist, on LGBT+ inimeste nähtavus ülioluline. Vahel võib kedagi aidata, kasvõi väikese vikerkaarelipu nägemine tänaval või mõne ettevõtte avalik toetus. Ka uuringud näitavad, et LGBT+ inimesed peavad üheks peamiseks vaenu vähenemise põhjuseks ühiskonna, avaliku elu tegelaste ja kogukonna liidrite toetust. On hea näha, et mõned Eesti ettevõtted teevad kogukonnaga koostööd ja näitavad avalikult oma toetust, mis omakorda suurendab meie inimeste nähtavust. Aga loomulikult võiks neid ettevõtteid kindlasti rohkem olla.

 

Eestisse saabus müügile Converse PRIDE kollektsioon

 

Converse andis pride-kuu puhul platvormi kahele kohalikule LGBT+ inimesele ja toetas Eesti LGBT Ühingut, mis töötab LGBT+ inimeste ja nende lähedaste heaks. Nähtavus ja päriselt kogukonna heaolusse panustav toetus on põhilised sammud, mida võiks teha iga ettevõte, kes tahab juunis vikerkaarevärve jagada. Mida arvavad projektist modellid ise?

Eke: “Mäletan, kui ma ei olnud veel julgenud kellelegi kapist välja tulla ja tundsin end väga üksikuna. Ma ei näinud enda lähedaste inimeste seas kedagi sarnast. Aga alati, kui nägin näiteks bussis kellegi seljakotil väikest trans lippu, täitis see mind enneolematu soojuse ja lootusega. Mu süda hakkas kiiremini lööma. Võib-olla oligi see esimene doominokivi, mis lõpuks andis tõuke lubada endal olla see, kes ma olen. See soojuse tunne pole ajaga vähenenud ja ma olen õnnelik, et näen tänavatel aina rohkem vikerkaari. Kannan ka ise nüüd uhkusega väikseid värvilisi vihjeid, sest ehk saan minagi oma vikerkaareketsidega tuua kellegi päeva ühtekuuluvustunnet või isegi olla see väike doominokivi, mis viib enda aktsepteerimiseni.

 

Eestisse saabus müügile Converse PRIDE kollektsioon

 

Eva Marta: “Riided ja jalanõud, mida me kodust väljaspool kanname, on samuti osa meie linnaruumist. See on väike viis, kuidas me saame anda oma panuse toetavasse keskkonda. Me väljendame oma uhkust ja meelsust kandes seljas asju, mis teevad meid õnnelikuks ja näitavad maailmale, kes me oleme. Kui keegi teine meile toetavat ruumi ei loo, siis loome selle ise oma eneseväljenduse, sõnade ja tegudega.”

 

Eestisse saabus müügile Converse PRIDE kollektsioon

 

Converse PRIDE kollektsioon on limiteeritud kogustes saadaval BALLZY kauplustes!

 

Fotod:
z.o.lo.t.o

Modellid:
Eke: sjonauki
Eva Marta: evatothemarta