Sniikerhooliku kroonikad: Head aega Air Jordan 3 by Rahul Ahluwalia

Rahul Ahluwalia ehk 100 paari ketse

Kes ma olen? Ma olen 16 aastat Eestis elanud ja julgen öelda, et üks vähestest päris-päris sneakerheadidest siinkandis. Ma olen tõeline for real Air Jordani hunt. Kuidas ma seda julgen öelda? Eeeeemnn… äkki sellepärast, et mul on kodus umbes 90-100 paari ketse? Aga kes neid paare ikka loeb, onju. My sneaker game is just pretty much amazing!

_MG_3718

Ma olen lubanud endale, et ostan iga kuu vähemalt ühe paar uusi sniikereid. Tundub nagu lihtne ülesanne? Nõup! Olen oma valikutes väga pirts. Minu tossuriiulile jõuab ainult KÕIGE KÕVEM kraam, mitte mingi suvaline flighti pask. Minu kollektsioonist räägime täpsemalt ilmselt mõni teine kord, aga et mitte kedagi lihtsalt ilase lõuaga jätta, siis oma sõjalaevastiku lipulaevadeks pean näiteks: Air Jordan 4 “Fire Red” ja “Green Glow”, Air Jordan 5 “Grape” ja “Oreo”, Jordan 11 “Gamma Blue”, Nike x Diamond Tiffany Dunk ja tüütütüütüü Air Jordan 3 “Black Cement”. Pildid vastavas järjekorras.

Just sellele viimasele – Air Jordan 3-le – ongi pühendatud minu kirjatükk.

 

Head aega või jällenägemiseni Air Jordan 3

Kõik, kes on keskkoolis kehalise kasvatuse tunnis korvpalliga ühe vabaviske teinud, et klassi kõige suuremate rindadega tüdrukule muljet avaldada, peavad teadma, mis asi on Michael Jordan. Täpselt sama keiss on tossumaailmas. Kõik, kes on korra elus jalga pannud tossu, peavad teadma, mis asi on Air Jordan 3. See on ketsimudel, mis hoidis ära 3. Maailmasõja laadse olukorra ning Michael Jordan pikendas oma lepingut Nike’ga (on põhimõtteliselt samad asjad ju). Halleluuja brothers and sisters!

 

3. september 2011, Las Vegas

See oli SEE päev, see oli day of my life! Keda kotib esimene koolipäev, lapsesünd või pulm või oma esimene kodu. See on see, mis tegelikult loeb! Ma mäletan seda päeva nagu see oleks olnud eile. Oli 3. september aastal 2011. Ma olin Las Vegases ja palavust oli õues rohkem kui vaja oleks olnud. Hõljusin läbi taevavõlvi, avasin enda ees sillerdava Robert Wayne Footweari ukse ning astusin koos oma vennaga sisse oma esimesse päeva minu ülejäänud elus. Riiulile oli kukkunud minu ihaldatuim tossupaar eales – Air Jordan 3. Vend ostis need mulle ja see päev jääb igavesti minuga nagu too kord kui ma eesti keele tunnis nutsin, aga see pole eriti oluline. Neeed olid esimesed Air Jordanid minu ELUS!

air-jordan-3-retro-stealth-9

 

 

Ära paki, ma hakkan kohe kasutama, biaatczh!

Loomulikult ma panin nad kohe jalga ja Robert Wayne Footweari uksest väljudes ma olin uuem ja parem inimene. Sellel samal hetkel tundsin oma selgroo kõige alumises lülis ebamaist suminat ja järsku ma mõistsin – ma vajan neid tosse veel ja veel ja alati ja igavesti! Tänavu sügisel möödus 3 aastat minu Jordani-armastuse leegi lõkkele tõusmisest ja tänaseks oman ma 6 paari Air Jordan 3-sid. Nende hulgas uuu the precious, oooh the lo-lo-lo-lovely Air Jordan 3 Black/Cement 2008 reliis! Võin julgelt öelda, et Air Jordan 3 on number 1 (huuh läks keeruliseks korraks) põhjus, miks ma oman hetkel ~100 paari tosse, mille kodus ära mahutamine nõuan inseneri haridust.

 

IMG_0286“TIRRRRRRAA unusta kohe see kuradi hambaharja ja hambapastaga tossude pilastamine, kui sa ei taha seksuaalsüüdistust saada! Mine poodi või noh internetti ja osta endale Jason Markki!”

– Rahul Ahluwalia

 

Taust(apilt)

Aasta oli 1988 ja ma ei olnud veel südinud. Toimus esimene AJ3 reliis. See olid Air Jordan 3 White/Cement. Kuigi Michael oli selleks hetkeks mänginud juba 3 hooaega, siis just need ketsid jalas võitis ta ihaldusväärse MVP tiitli ning võttis oma riiuli kanda igaveseks  87-88 hooaja Slam Dunk Championi karika.

michael jordan slam dunk 87-88

Kolmed pidid olema nii freshid, et Jordan ei läheks mitttte kunagi Nike’i hõlma alt minema. See oli esimene kord, kui Nike pani ketsidele legendaaarse, fenomenaaalse (Mihkel Raua häälega) elevandi mustri ning kasutas materjale, mida toodeti kuradi Itaalia tagumises otsas. Situatsioon oli nii suureks paisunud, et Air Jordan 3 reklaami ei saanud teha mitte keegi alla Spike Lee. Nii läkski. Spike Lee tuli, tegi ja näitas. Teate küll, see tüüp, kes karjub New York Knicksi mängudel platsi ääres kõvemini kui tiimi treener.

air-jordan-3-1988-best-on-earth-best-on-mars-magazine-ad

 

2014 lõpetab Air Jordan 3 tootmise

29.08.2014 ehk peale Eesti Hiphop Festivali sellel aastal otsustas Nike, et murrab kõikide sneakerheadide südamed ja lõpetab Air Jordan 3 tootmise. Hirm on nahavahel. Vähemalt nii kaua kui Nike hakkab neid taas natuke kallima hinnaga uuesti müüma. Sniikerheadide suitsunurkades on ajutiselt tootmise katkestamise üheks põhiliseks põhjuseks peetud tossude olulist kvaliteedi langust võrreldes varasemate reliisidega. Ma oman Air Jordan 3-sid aastast 2008 ja aastast 2014 ning pean tunnistama, et vahe on nendel mudelitel suur ja karvane. Ja mitte heas mõttes. 2014 Jordanitel on palju kasutatud lihtsamat ja odavamat seemisnahka, mis muidugi tähendab, et väiksem kulu ja suurem bling-bling bitczheesh! Tegelikult ennustatakse siiski Air Jordan 3 naasmist, kui mitte varem, siis enda 20-ndaks sünnipäevaks 2018 aastal. See mõte klapib kuidagi väga hästi. Seni, aga hoiame olemasolevatest kõvasti kinni ja loodame parimat.

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

Parimad Air Jordan 3-ed läbi aegade:

Jordan 3 Cement white/black
Jordan 3 True Blue
Jordan 3 Dark Mocha
Jordan 3 Fire Red
Jordan 3 Infrared 23
Jordan 3 Stealth
Jordan 3 Bright Crimson

Rahul Instagram fKingR
Jason Markk ketsipuhastus

  
Toimetas: Metsakutsu
Fotod Rahulist: Laska