Siim Teder ehk see fotograaf, kes pildistab paljaid naisi

Mäletan hästi seda päeva,  kui leidsin e-postkastist kirja Twitteri hurmurilt ja fantastiliselt fotograafilt Siim Tederilt. See kutt kirjutas mulle lihtsalt selleks, et mu tegemisi-toimetamisi kiita ja jagada ühte head lugu ning me ei saanud enam pidama – juttu jätkus kauemaks. Siim on ka mitmete Hooligan Hamleti lehel avaldatud fotode autoriks ja no see mees ikka oskab noh. Eriti hästi oskab ta jäädvustada seksikate naiste kehasid ja sellest tuleb kohe ka pikemalt juttu. Kas ta ka mind pildistanud on, jätan hetkel saladuseks…

 

Kes on Siim Teder?

“Nagu mu Tinderi profiil ütleb: teen pilti, kannan vormi ja mängin palli,” tutvustab Siim end ise. “Üle poole oma elust olen mänginud aktiivselt võrkpalli ja umbes ühe kolmandiku elust olen veetnud fotokaameraga. Väga tihti enam palli ei mängi, vaid keskendun tööle Eesti Kaitseväes ning vabal ajal pildistan kõike seda, mis silma jääb (tihtilugu on selleks poolpaljad naised).”

Siim jõudis pildistamiseni põhikooli lõpuks, kui ta otsustas jätkata spordigümnaasiumi asemel n-ö tavalises koolis ja sai emalt sünnipäevaks Nikoni peegelkaamera. “Sealt see pihta hakkas ja lõppu enam ei paista,” räägib ta.

 

Siim Teder

 

Fotokogemused

Kõige ekstreemsemaks pildistamiseks loeb Siim eelmise aasta Kevadtormi, kus ta jooksis Lõuna-Eesti kõige tihedamates metsades ringi üheskoos Kaitseväe ning politsei- ja piirivalve eriüksustega, samal ajal, kui pea kohal tiirutasid kopterid ja hävitajad kellega oldi raadioside teel otseühenduses. “Tundsin end justkui mõnes Arnold Schwarzeneggeri filmis,” meenutab Siim.

Tundsin end justkui mõnes Arnold Schwarzeneggeri filmis.

“Kõige koomilisem olukord pole vast isegi seotud otseselt pildistamisega, vaid sellega, mis neist piltidest hiljem saab. Nimelt paar päeva tagasi andis üks hea sõber mulle teada, et ta on tegelenud eneserahuldamisega vaadates minu poolt tehtud poolpaljaste naiste pilte.” Siiski rõhutab fotograaf, et tema eesmärk ei ole otseselt porri teha, vaid tal on hea meel, kui inimestele ta pildid lausa nii väga meeldivad.

 

Siim Teder

 

“Kord oli mul kokku lepitud pildistamine ühe 10 palli skaalal 11 punkti väärt naisterahvaga tema imeilusas kesklinna korteris. Lasin hommikul vara uksekella ja seesama kaunitar tuli ukse peale ainult hommikumantlis ja ütles, et pani just kohvi hakkama. Kui olin jõudnud jalanõud jalast võtta, lausus ta kuldsed sõnad: ‘Genka ja Paul lasid täna öösel oma uue plaadi tasuta välja, tahad kuulame pildistamise taustaks seda?’ No siis hakkas küll käsi värisema.”

Siiski tunnistab Siim, et pildistamine pole alati lõbus, seksikas ja tore, vaid võib ka halvasti lõppeda. “Nimelt tegin ühest neiust jõulude eel poolpaljaid pilte, mida ta soovis oma kutile kinkida, kuid kui kutt sai aru, et need on ühe meesterahva poolt tehtud, tõstis kisa ja noh… nad pole enam igatahes koos,” naljatab ta.

 

Siim Teder

 

Räägime naiste pildistamisest…

“Eesti naistes on sellist vererõhku tõstvat segu Vene, Skandinaavia ja Lääne-Euroopa verest. Lisaks sellele võivad nad vajadusel olla kõrgharidusega printsessid, aga paar minutit hiljem ülemeelikud ja ulakad naabritüdrukud. Egas need Briti poissmehed, kes vanalinnas pidutsemas käivad, ei hooli ju tegelikult laulupeost või Lõuna-Eesti kuppelmaastikust, nad tulevad siia naiste pärast. Ma olen terve elu kodumaa näitsikuid kõrgelt hinnanud ning üks hetk sai päikeseloojangute pildistamisest siiber ja otsustasingi elu veidi huvitavamaks muuta.

“Ma ei ole kunagi ühelegi modellile n-ö tagasiside lehte andnud, seega ei tea ma päris täpselt, kuidas nad end minu seltskonnas tunnevad, aga ilmselgelt tuleb kinni pidada kuldreeglist – ära ole perv. Tee kõik endast olenev, et tütarlapsel oleks mugav, vaata talle silma ja tee oma tööd.

 

siim teder

 

“Mina teen oma tööd. Täpselt samamoodi nagu see mees, kes kuskil tehases hommikust õhtuni keevitab, või see kutt, kes Rihanna viimase muusikavideo võtete ajal tema rindu kohendas. Töö on töö. Mul lihtsalt on vist veidi rohkem vedanud sellega.”

Siimu suhe naistega? Ta armastab neid kõiki.

Millest unistad?

“Tahan umbes ¼ oma kehast täis tätoveerida, elada mõnda aega New Yorgis, loota, et mu lemmikräpparid ei lõpeta nii pea muusikaga tegelemist, pisikest metsamajakest kuskil privaatses kohas ja autot, kuhu ma oma pikkuse juures mugavalt ära mahuks, matkata Norra ja Islandi kaunis looduses, omada Yeezy boost 750 ketse, leida rohkem neidusid, kes tahaksid kaamera ees enda kehavõlusid demonstreerida ning, et sandaalid + sokid kombinatsioon lõpetaks eksisteerimise. Ja armastust.”

Siim Teder

 

siim teder

 

Millega pildistamise kõrvalt veel tegeled?

“Kas ma saan plusspunkte, kui ütlen, et loen Hooligan Hamletit?” küsib ta kavalalt. “Ei, aga tegelt ka, loen Hooligan Hamletit. Joon kohvi, olen Macipede, kuulan räppi, window shoppan, huligaanitsen Twitteris, käin kodulinnas Viljandis puhkamas, mängin discgolfi, unistan motika omamisest ja kaitsen Eesti riiki. Ja loodan, et mõni tore neiu on nõus kunagi minuga abielluma või lapse saama, sest meil on sõpradega diil, et kes esimesena selle triki ära teeb, saab 20 kasti õlut, jou.”

 

Aga muusika?

“Nagu enamus inimesi, siis ka mina kuulan tegelikkuses kõike,” tunnistab Siim. “Küll aga on kõige hingelähedasem siiski hip-hop ning kõige enam inspireerib intelligentne hip-hop, kus ei ole kasutatud sõnu pussy, money, weed jms, vaid mis räägib armastusest.”

 

Siim Teder

 

Sinu ideaalne päev oleks…

“Võiks ju öelda, et tahaks ärgata kuskil Hawaiil, oma eluarmastusega seksida, parimate sõpradega aega veeta ja inimesi õnnelikuks teha, aga tegelikkuses piisab juba sellest, kui sa hommikul silmad lahti teed – kõik ülejäänud on sinu enda kätes. Go get it, tiger!”

 

siim teder

 

siim teder

 

Hooligan Hamlet on…

Urban dictionary ütleb: hooligan – a thug, who regularly goes to football matches and starts fights with opposing supporters; hamlet – the original emo kid. Tegelikkuses on aga tegu kodumaise meediakanaliga neile, kes on tüdinenud lugemast uudiseid sellest, mitu autoavariid ööpäevas oli, või mida Obama ühest ja teisest teemast arvab ning, mis Anu Saagimil eile mingi restorani avamisel seljas oli. Maailmas (ja veel enam, meil siinsamas Eestis) on toimumas igapäevaselt maru ägedaid asju ning väga meeldiv, et see on eesti keeles inimeste ekraanidele toodud. Keep it up & go even deeper!”

Autor: Keilit Aedma
Keilit Instagramis
www.keilitaedma.com

Täägid: