Maido Möls ehk mees, kes seisab EHHFi taga

Kui kohalikud noored tahtsid 9 aastat tagasi teha muusikafestivali ja ürituse korraldamisega algusest peale seotud olnud DJ Maido Möls naases just Saksamaalt Splash festivalilt, ei jäänudki enam muud üle kui hakata ka kodumaa pinnal ühte eriti kõva festivali korraldama. Te kõik teate ju millest me räägime? No eks ikka sel nädalavahetusel Elvas aset leidvast Eesti Hip-Hop Festivalist! Selles võtmes rääkisimegi Mölsiga, kes algusest peale on festivali korraldamisega seotud olnud ja soojendame sind festivaliks üles…

Paunküla oli ju igati vahva koht festivali korraldamiseks, mis tingis kohamuutuse?

“Väikeseid asju oli mitu, aga peamine vist, et oleks keset Eestit,” räägib Möls. “Kuigi nüüd on Elva juba legendaarne, või mis!?”

Festivali korraldamine hõlmab ikka päris korralikult igasuguseid olmeprobleeme ja muud tehnilist teemat, rääkimata esinejatest ja nende raideritest. Kas tõesti suudad sellele kõigele enamasti üksi vastu panna?

“Eks meid on ikka mitu, ega üksi jääks pooled asjad tegemata.”

Möls

Kes on läbi ajaloo olnud kõige jõhkrama raideriga esineja?

“Meil on igal aastal vedanud, et suht normid on kõik olnud, aga noh Afu-Ra ajas ikka kopsu üle maksa ja Krazy Drazy manager’i IQ nr on kindlasti alla 25. Mingeid roosasid backstage’isid pole õnneks pidanud ehitama. Kuna meil pole ka võimalust igasugu LIL ja BLING artiste tuua, oleme ikka normaalsuse piirides kõigega hakkama saanud ja Eesti artistid on ikka chill’id, saavad õnneks aru, et see fest on ikka fännidele mõeldud.”

Mingeid roosasid backstage’isid pole õnneks pidanud ehitama.

EHHF on tegelikult olnud algusest peale üpris sama formaadiga ning muutuseid pole väga palju toimunud. Telkla on ikka telkla ja kõik isegi asukohaliselt on sisuliselt sama nagu alguses (vähemalt Elvas). Kas taotuslikult oled seda nii hoidnud või on sel mingi muu põhjus ka?

“Enamus festivalidel see ongi nii, ega ei ole ju mõtet lava teistpidi keerata… Eks oleme asukoha parimad võimalused ära kasutanud ja kui asi töötab, siis pole vaja süsteemi lõhkuda.”

Kuidas oma igapäevatöö ja festivali korraldamise ühildad?

“Mul on see DJ amet ja see on ju öösel…”

Möls

 

Kas oled mõelnud sellele, et võiks festivali edasi pärandada ehk n-ö järje edasi anda?

“Kui see peab veel 4-5 aastat vastu ja leiaks asjalikud inimesed, siis vabalt. Iga aasta korraldame nagu esimest ja viimast korda.”

Räägime nüüd selle ka sirgeks, et why the hell see aasta VIP parklat pole ja kas mingeid muudatusi on 2015. aasta festivalilt veel oodata?

“See sõna VIP on väga nõme ja tegelikult pole ju pointi kui saad 5 euri eest VIP’iks. Ka territooriumi omanikul on omad nõuded, seal on piiratud autode arv ja see ongi peamine põhjus.”

Esialgsest kaadrist on tänase päevani lisaks Mölsile veel alles jäänud 3-4 kaaskorraldajat, aga kui oled tulihingeline fänn, tead kindlasti ka mõnda esinejat, kes on igal aastal (ka 2015) EHHFil esinenud. Saada kõikide nende artistide nimed ehhf2015@gmail.com ja saa endale 2015. aasta festivali t-särk!

Pildid @yoitsfella