Tagasivaade: Tallinn Fashion Week 2015

Üks moenädal lõpeb, teine on kohe algamas. Juba sel reedel sõidan Riiga naaberküla moodi vaatama. Enne tuleb tagasi vaadata hoopis möödunud nädalal kodulinnas toimunud Tallinn Fashion Weekile.

Ma kiidan kindlasti heaks kõik need Nike’i ning Adidase ketsid ja valgeks võõbatud flip-flopid. Kiidan heaks selle moepubliku, kes otsustas oma riietusega natukene vabamalt võtta ja unustas tikk-kontsad koju ning nautis eliitüritust ketsides (põhimõtteliselt kiidan iseennast praegu).

 

Moenädast teeb moenädala kriitika

Esimesel Tallinn Fashion Week‘i päeval elasin sisse. Pikalt seda teha ei saanud, sest juba samal õhtul toimus Kuldnõela gala, kuhu läksime kohale justnimelt Hõbenõela nominentidele, Jo Nurm‘ile ja Augustile kaasa elama. Jo Nurmi kollektsioonis olnud Air Maxid pistsidki rinda adidase flip-floppidega ja minu rõõmuks, Jo Nurm viis nõela koju. Olgem ausad – ka August oli seda tunnustust väärt. Seega, big up yo-yo ja värvipliiatsid mõlemale!

“Kuigi Jo Nurmi töö oli vägev ning taust sellel, mida ta teeb, on imetlusväärne, siis esitletud töö oli minu jaoks õrnalt üksluine,” arvab Hooligan Hamleti Anton soon to be arvamusliider. “Need ei ole küll võib-olla sõnad, mida üks kunstnik oma töö kohta kuulda tahaks, kuid paraku nii ma tunnen.”

Studio August lõi Antoni aga pahviks. “See mugavus, mida need riided edasi andsid, oli võimas,” räägib ta. “Riideid olid justkui valatud nende modellide selga ning nad andsid läbi riiete emotsiooni suurepäraselt edasi. Lisaks see lihtsus ning puhas stiil olid kuidagi midagi, mida Eestis nii palju ei kohta. Andis selgelt märku, et Skandinaavia mõjutus on tugevalt in da hauss.”

hooligan hamlet tallinn fashion week

IMG_8954 IMG_8970 IMG_8943-2 IMG_9010

 

Vaieldamatult oli kõige meeldejäävam show Kristel Kuslapuu oma, kellega rääkisime juba enne moenädala algust. Isikupärase show juhatas sisse Rootsist pärit performance kunstnik Nosslo-Grebnellaw Aniluap aka Grebnellaw. Kristel ise ütles peale moeetendust, et tunneb end olevat õigel teel ning teeb hetkel täpselt seda, mida talle teha meeldib. “Komplekte oli vähe, aga see-eest olin iga komplektiga rahul,” tunnistab disainer ise.

I worked graveyard hours.”

Ka meile meeldis! Meeldisid värvilised kudumid, meeldis suur punase peaga Grebnellaw (tal oli selle palli all veel kiiver, et kogu seda raskust üldse kanda), meeldisid värvilised võlts-tätoveeringud, meeldis ketsivalik ja loomulikult meeldis kogu see hullumeelne show, mida nii vähesed Eesti disainerid julgevad teha. Kohe näha, et värske veri ja hormoonid möllavad! Hormoonid what? Kokkuvõttes oli jee-jeed ja oli bad-badi ja ootame järgmist aastat, eks? Argumenteeritud seisukoht oma parimas.

 

IMG_9021-2 IMG_9031 IMG_8990 IMG_9006

 

Artikli autor: Keilit Aedma @keilit
Pildistas: Iti-Pätrik Järve @itij