Hanf Kung kinkis Eesti räpile Azma

Mõni aeg tagasi kukkus Eesti räpi kaardimaja kokku. See juhtus siis, kui Soundcloud’i hakkas lugusid üles laadima segane punt nimega Hanf Kung. Sitt kõlas värske, selle vastu ei vaielnud mitte keegi. Lood koosnevad lugematust arvust MC-dest ja veel rohkem lugematust arvust ridadest. Kui Kung tahaks riigikokku pääseda, siis üheks kampaaniasloganiks võiks vabalt olla “Ei lauldud refräänidele!”. Kõiki lugusid saadab intensiivne rippimine. Ma tunnen toore liha lõhna, kui ma nende LIVEl olen. Verine lihh lirtsub nende hammaste all, nii-et kogu publik on sooja verega kaetud. Meeste tähelend tundub lõputu.

Terve Kung’i crew koosneb individuaalidest, igal MC-l oma superpower. Kuulasin neid ammu ja mõtlesin, et igaüks neist võiks vabalt soolo asja ajada ja see oleks sama põnev. Suurte crew‘dega on see suhteliselt möödapääsmatu asi. Tasapisi pool-salaja hakkavad kerkima soolo MC-de Facebook’i lehed ja featuring lood teiste artistidega. Täpselt siin me Hanf Kung’iga oleme. Alles kuulsime Bad Art ‘i lugu, kus tegi kaasa Hanf Kung’ist Kozinak. Träkk bängib. Sellega Kung’i panus ei lõpe – köhige kopsud puhtaks, sest meile on kingitud AZMA.

Azma ehk üks silmapaistvamaid MC-sid Hanf Kung’i tegemistes on ette võtnud järada soolo tee. See ei ole lihtne asi. Gängis salme spittida on alati lihtsam, kui reaalset artisti üles ehitada. Lugu täis räppida nii, et põnevus ja pinge ei kao enne viimast rida. Välja mõelda suur pilt, milles kõik need träkid ühe albumi ketta peale ritta sobivad. Jaurad kõiki oma esinemisi, koostööprojekte, muusikavideosid, lindistamisi, biite jms organiseerimist üksinda. Isegi, kui sul on homeboy, kes aitab, siis ta ei tee asja mitte kunagi sama vastutusega. Ta teeb asju SULLE, sooloartistile ja sina teed asju iseeendale nagu Ines.

 

 

AZMA on reliisinud juba kaks träkki. Mõlema pealt hõngub seda sama ängi ja agressiivsust, mis teda ka Hanf Kung’i radade peal saatnud on. Sooloartistina on tüüp aga korralikult peale keeranud tõsiduse volüümi. Kungilik lollitamine ja naabripoisilik jurramine on mute peale pandud, sound on tõsisem ja shit’s real, son on põhja keeratud. Tõsisemas kontekstis toimib AZMA minu meelest paremini.

Azma tundub piisavalt visa tüüp, et kui paar esimest asja talle õnnelikult sülle kukuvad, siis tallub mees selle raja lõppu välja küll. Pöidlad pihku surutult ootan, mida ta lähiaastatel Eesti hip-hop’is korda suudab saata. Hustle alaku!

Azma Facebook
Azma Soundcloud

 

Autor: Metsakutsu
www.twitter.com/metsakutsu

Täägid: