Nike Innovation Summit 2016 I päeva ülevaade

Käes on Nike Innovation Summit 2016, kus avaldatud HyperAdapt 1.0 ketsist tegime juba pisut juttu ka. Esimene päev on seljataga ning uudiseid on nii palju, et võtab silme eest kirjuks. Ketse igale maitsele.

Kui Nike hakkas paar päeva tagasi inimestele saatma kullatud Nike LunarEpic jooksutosse, võis eelada, et siit on midagi suurt oodata. Lisaks juurde veel ka fakt, et 2016 on olümpiaasata, siis oli ootusärevus päris suur. Ole sa tänatud Mark Zuckerberg, et sa mõtlesid välja Facebook Live’i ning tervitused Freshness Mag’ile ja Highsnobiety’ile, kes tegid Facebook Live vahendusel üritusest otseülekande – oli tore õhutpoolik.

 

nike-lunarepic-flyknit-gold-figure-1

Tõenäoliselt, kui oleks kokku lugenud mitu korda öeldi, mingit sõna Nike Summit Innovationi esimesel päeval, siis oleks võitnud ülekaalukalt “Flyknit”. Põhimõtteliselt kõik tossud, mida eile esitleti, olid Flyknit pealisega, mis ei näita Nike vaimuvaestust, vaid seda, kui hea see lahendus tegelikult on.

 

 

Ma olen üpris kindel, et Kobe istus kuskil kodus diivanil ning vaatas ka Innovation Summiti ülekannet, ise samal ajal vaikselt irvitades ja mõeldes, et ma ütlesin juba 3 aastat tagasi, et Flyknit korvpalliketsil on next big thing. Tutvustame nüüd lähemalt tosse (suvalises järjekorras), mis meile kõige rohkem silma jäid.

 

Nike Air Zoom KD 9

Nike Innovation Summit 2016 I päeva ülevaade

 

Tänu Nike Innovation Summit’ile toodi lähemale ka Kevin Durant ketsimudeli avalikustamine. Viimased 8 hooaega on KD’sid tutvustatud enamasti mais või juunis, seekord aga saame juba praegu KD 9-tele silma peale visata.

Kuigi Air Zoom KD 9 siluett on KD tossudele äratuntavalt madal ning iseloomuliku kujuga, siis on sellel mudelil olulisi uuendusi võrreldes eelkäijatega. Esimest korda on kasutud KD tossudel Flyknit tehnoloogiat, mis peaks päris paljudele head meelt valmistama, sest KD eelmiste ketside pealis ei ole olnud just üleliia toetav. Flyknit lahendab kindlasti selle probleemi ning lisaks viib see ka ketsi kaalu alla, mis on kossuketsi puhul eriti oluline. Kaugelt jääb silma ka kindlasti KD 9 tald, milleks on kogu ketsi ulatuses olev Zoom Air. Lisaks sellele, et see näeb tuus välja, eriti see punane variant, siis peaks see muutma nendes ketsides hüppamise ja maandumise väga mugavaks.

 

Nike Hyperdunk 2016

Nike Innovation Summit 2016

Air Zoom KD 9 ei olnud ainuke korvpallikets, mis Nike Innovation Summit’il avalikustati. Lisaks tutvustati inimestele Nike ühe oluliseima kossuketside seeria uusimat pereliiget – Nike Hyperdunk 2016. Hyperdunk on alati olnud seotud olümpiaga, seega võis eelada, et Nike ei hoia tagasi ka uue Hyperdunk’iga ning suuri muudatusi võis oodata nii tehnoloogia kui ka välimuse poolelt.

See kõrge “saapaga” Nike Hyperdunk on sarnaselt KD’ga varustatud täielikult Zoom Air vahetallaga. Flyknit pealis koos saapaga peaks ketsile juurde andma enneolematu toetuse ja mugavuse. Disainer Leo Chang’i sõnul andis edasiarendatud Flyknit väga olulisi lisavõimalusi ketsiga mängimiseks. Ketsi pealis on vastavalt korvpallurite vajadustele kaetud erinevate tsoonidega, kus mõnes kohas on niidikesed pisut tihedamalt koos, mõnes kohas pisut laiemalt, et lasta rohkem õhku peale. Koos Hyperdunk’i seeria raudvara Flywire “kaablitega” võiks küll oodata uskumatult mugavat ketsi, kuhu jalg lihtsalt sulab sisse ära. Oma välimuselt meenutavad need ketsid hiljuti avalikustatud KD 8 Elite mudelit, mis on ka igati loogiline, sest nii Hyperdunkide kui ka KD seeria peadisaineri on alati olnud Leo Chang. Kuid siiski tunduvad Hyperdunk 2016 ikka hoopis teisest puust olevat kui kõik teised ülikõrged kossuketsid.

Poodidesse peaksid need jõudma juba juulis. Müügile tuleb ka Hyperdunk 2016 madal versioon, nii et konservatiivsemad Hyperdunk’ide austajad ei pea muretsema – teie ketsi ei “rikutud” ära.

 

Nike Air VaporMax

Nike Innovation Summit 2016

Air Max Day on käes juba järgmisel nädalal, kuid Nike uued Air VaporMax’id on tõenäoliselt kõige kõvem uudis märtsi kuus seoses Air Max’idega.

Uus jooksujaltas Air VaporMax, nagu nimigi ütleb, kasutab Air Max tehnoloogiat, aga eemaldatud on kõik muud materjalid, nii et tallaks jäidki ainult õhkpadjad. Kui varasemalt oli tarvis õhkpatju toetada muude materjalidega, siis nüüd on suudetud luua õhkpatjadesüsteem, mis suudab säilitada oma kuju ning muid omadusi iseseisvalt. See peaks tekitama veelgi mõnusama ja sujuvama sammu ning aitama jalale mõjuvat raskust kogu sammu ulatuses ühtlasemalt jaotada. Lisada juurde veel ainult Flykni pealis – tegemist on lotovõiduga. Kuigi ketside välimus võib pisut ehmatav või hirmutav olla, siis ma olen kindel, et kui need õhkpatjadega sussid jalga saab, siis on üsna üskõik, mis sinust arvatakse. Ainuke kurb asi on see, et poelettidele ei jõua need enne 2017. aasta kevadet.

 

Nike HyperAdapt 1.0

Õhtu naelaks oli kindlasti Nike HyperAdapt 1.0, sellest kirjutasime juba lähemalt eelmises postituses.

Tahan lihtslt öelda, et soryy, Marty McFly, aga meil on uus staar isepaeluvate ketsidega.

 

Kuulda on olnud, et iga kolme nädala tagant tuleb ketse korra laadida. Pole kõige hullem, kui saad kolm nädalat inimesi oma ketsidega ehmatada, kui need mootori häält hakkavad tegema. Huvitav fakt veel, et HyperAdapt 1.0 kallal töötas peamiselt selline tore naisterahvas nagu Tiffany Beers, kes on Nike Senior Innovator. Varasemalt on ta töötanud järgmiste mudelite kallal:  Nike Mag, Air Yeezy, Tom Sachs x Nike Mars Yard kollektsioon ja ParaNormans.

 

nike-innovation-for-everybody-recap-12

Esimene päev Nike Innovation Summit’il oli väga kvaliteetne ning olümpia aastale kohaselt ei kavatsenud Nike lati alt joosta. Tegelikult oli ägedaid asju loomulikult veel. Hoidke silmad-kõrvad lahti.

Artikli autor: Mikk Lemberg