Fujifilm X70 on ideaalne tänavafotograafile

Iga uus Fujifilm hübriidkaamera release muudab järk-järgult tänavafotograafia maastikku. Mõned kuud tagasi ilmunud Fujifilm X70 on üks kompaktsemaid hübriide in the game, kuhu sisse on ära mahutatud Fujifilm üks tegijamaid sensoreid. Fotoluks andis meile võimaluse seda kaamerat kasutada ja siin on tulemus.

 

DSCF0185 DSCF0228

 

Fokuseerib nagu loom

Kui ma võrdlen oma varasemat kogemust Fujifilm teise hübriidiga, siis X-T10 autofookus oli kohati ebatäpne ja tohutult aeglane. Vahel jäi pilt tegemata, sest fookus noh. Võis juhtuda, et olin ise aeglane. X70 on oma autofookuse poolest ikka täielik loom.

Kui ma pildistamas käisin, siis suutsin kõik vajalikud pildid kätte saada ja ka need, kus inimesed olid liikumises. See on ülimalt tähtis, sest minusugune võhik on momentide jäädvustamisel palju aeglasem kui näiteks mõni pro.

X70 piltide buffer on võrreldes X-T10 taaskord palju parem (ehk kiirem), kasutades ainult LCD ekraani. See eelis tuleb välja nii, et sul on võimalik teha mitmeid pilte järjest, ilma et ekraan errorisse tõmbaks.

 

DSCF0365

Wiru Treening

 

Optiline pildiotsija vs LCD ekraan

Esimene nädal aega tundsin enda kätevahel justkui tavalist seebikarpi ja ma ei räägi üldse kaamera võimsusest, vaid sellest, et sellel puudub optiline pildiotsija.

Fujifilm pakub lisana välist pildiotsijat ka, aga see ei ole täpne, eriti kui kaamera objektiiviks on lainurk. Pärast pikemat uurimist sain aru, et sellisel kompaktsel kaameral LCD ekraaniga pildistamine on ülimalt hea, sest sa saad selle, mis sa näed. Ei rohkem ega vähem.

Ma harjusin LCD ekraaniga ära väga kiiresti. Nädal hiljem sain aru, et ekraani pealt pildistamisel on omad tugevused – saad erinevate (sealhulgas ka väikeste) nurkade alt, mida optilise pildiotsijaga ei ole võimalik teha.

X70 LCD ekraan on lisaks puutetundlik, mis on ülimalt tüütu, sest võib kergelt fookuspunkti tuksi keerata ja hea moment jääb jäädvustamata. Seda saab õnneks seadetes deaktiveerida, mis säästab kõigi närve.

 

DSCF0226 DSCF0290

 

X70 mahub su taskusse

Jah, päriselt ka. X70 on niivõrd väike, et see mahub su teksade taskusse. Kui sa oled ultra tight jeans‘i mees, siis ära pressi.  Tänu oma väikesele mõõdule ning 28mm objektiivile oli kaamera peaaegu igal pool sinuga kaasas. Lihtne kaela tõmmata ja linna peale minna.

Minu õnneks tundusin Tallinna tänavatel teistele inimestele turistina tänu oma väikesele kaamerale ja keegi ei pannud pahaks, mida või keda ma parasjagu pildistasin.

Kokkuvõtteks ütleks seda, et Fujifilm X70 sobib väga hästi alustajale, fotograafia armastajale ning tänavafotograafile, kes iga päev ei jaksa suuremat kaamerat kaasas tassida. X70 on oma suurust arvestades väga võimas pill. Soovitan soojalt!

Kaamera koos kõige vajalikuga on saadaval Fotoluksis.

Tekst ja fotod: @an1000
Fujifilm X70: fotoluks.ee

Täägid: