Batman: A Telltale Series alustab tagasihoidlikult

Batman. Ma vist ei pea enam mainima, et ta meile meeldib? Kasvõi praegugi, kui ma parasjagu seda teksti kirjutan, ootab mu lauaserval lugemist Scott Snyder‘i ja Greg Capullo suurepärase seeria seitsmes raamat. Eile aga mängisin läbi Telltale Games‘i Batmani mängu esimese episoodi, mis algas küll pisut tagasihoidlikult, ent tekitas siiski piisavas koguses huvi, et sellelt rongilt mitte maha hüpata. Luba ma seletan, miks.

Batman: The Telltale Series on episoodiline narratiivile rõhuv videomäng, kus on vähe hõljuktankiga sõitmist ning rohkelt dialoogi, põnevaid tegelasi ning välksündmusi (välismaal kasutatakse terminit QTE ehk quick time event). Otse loomulikult, nagu pea et iga Nahkhiiremehega kokku puutuv meedium, jutustatakse ka siin ära Bruce Wayne‘i vanemate traagiline surm, ent see ei tähenda, et lugu oleks üdini etteaimatav ja tuttavlik. Pigem lausa vastupidi – Telltale küll kasutab mõningaid traditsioonilisi elemente, ent üritab siiski jutustada täiesti uut ja üldisest Batmani kaanonist mittesõltuvat lugu. Värskendavaks asjaoluks on ka see, et narratiiv keskendub rohkem Bruce’ile, jättes Batmani igaöised tegevused harjumuspärasest rohkem tagaplaanile.

Lisaks miljardär-superkangelane kombole satuvad ekraanile ka teised tuttavad näod ja nimed, eesotsas Harvey Denti, Kassnaise, Oswald Cobblebot‘i ehk Pingviini ning Bruce’i ustava ülemteeneri Alfrediga. Pingviinil tasub ehk kõige rohkem silma peal hoida, sest tegu ei ole tavapärase töntsaka ja libeda kelmiga – Oswald on kõhn, stiilne ning, nagu selgub, lausa Bruce Wayne’i lapsepõlvesõber.

batman-telltale-ed

Selliseid mutrivõtmeid visatakse vanade lugude hammasrataste vahele veelgi, ent päris suuri pomme siiski plahvatamas ei näe. Ju hoitakse auru järgmiste episoodide jaoks, et pinget aina enam ja enam kruttima hakata. Ometigi on vundamendina tegutsev esimene episood piisavalt pinev, et huvi tekitada, seda kõrgel hoida ning järgmisi episoode ootama panna. Batmani fännidele lausa kohustuslik ost nii või naa!

Batman: The Telltale Series on hetkel saadaval PlayStation 4, Xbox One ja PC peal, kuigi räägitakse, et arvuti peal ei pidavat ta niivõrd hästi toimima. Eks see Telltale’i mängumootor on siiski (olenemata uuenduskuuri saamisest) piisavalt katki. Konsoolide peal peaks asi toimima ning üsna pea suureneb ka platvormide valik.

Kes Telltale’i mängudega varem kokku puutunud pole, neil soovitan mängida ka nende The Walking Dead ning The Wolf Among Us seeriaid (mõlemad põhinevad samuti koomiksitel).

Steni Twitter
Instagram @theriddimone