#LÄBIKLAASI: We Run TLN ja Metsakutsu by Oliver Moosus

9. septembril toimub Tallinnas, Vabaduse Väljakul Nike Noortejooks või siis nagu tänavatel seda nimetatakse: We Run TLN. See on äge üritus, kus saab muusikat, tantsu, moodi ja kõike seda seob armastus jõukohase jooksmise vastu. Tuntud moefotograaf ja Hooligani hea sõber Oliver Moosus võttis ette ja pildistas fotoseeriad moe- ning muusikaga seotud inimestest, kelle jaoks jooksmine südamelähedane on. Eelmine kord rääkisime imelise Liisa Leetmaga. Seeriapostituse järgmine peatus on Metsakutsu (jah, mina ise). 

 

NikeXrun-02311_edit

 

Mis on parim osa jooksmise juures?

Päris tihti lõpeb päev nii ära, et tunnen nagu poleks mitte midagi kasulikku teinud. Tunnen ennast süüdi, et lihtsalt raiskasin järjekordse 24h oma elust. Kui aga lähen jooksma, teen trenni, liigun kasvõi natukene, siis on tunne, et nüüd on kõik kõige mõttumad tegevused süümepiinadeta lubatud, sest päev ei ole enam raisus. Jooksmine annab mulle justkui loa oma ülejäänud päeva ükskõik kui tühiselt veeta, sest kuidas sa saad keelata inimest, kes on just jooksmast tulnud, videomänge mängida? Ei saagi.

 

Mis on su lemmikmuusika, mille saatel sammud jooksurajale sead?

Muusika oleneb jooksule eelnenud päevast. Ükspäev lähen lolli muigega sörgile Drake’i  taustal. Teine päev kägistan oma peas kõiki vastutulevaid inimesi Bring Me The Horizon’i seltsis.

 

NikeXrun-02212_edit

 

“Jooksmine annab mulle loa oma ülejäänud päeva ükskõik kui tühiselt veeta” – Metsakutsu

 

NikeXrun-02232

 

Kuhu su mõtted joostes tavaliselt rändavad?

Kogu mu praegune muusika on umbes 1/3 jagu kirjutatud joostes. Täitsa ausalt. Ma kirjutan joostes sõnu, sest olen aastate jooksul õppinud, et mu mõtted liiguvad kõige paremini, kui veri mu kehas ka liigub.

 

Kirjelda enda ideaalset jooksurada.

Muidu olen metsa armastaja, aga jooks peab minu jaoks toimuma linnas. Näen ägedaid autosid, põnevat arhitektuuri jnejne kõike muud cool’i ja seda oma valitud muusika taustal. Olen tänavatel jooksja ja ega juhuslikult ei ole mu lemmik jooksuketsid üli pehme tallaga Flyknit LunarEpic ja Zoom All Out. Ikka kivi peal bounce‘imiseks.

 

NikeXrun-02315NikeXrun-02126

 

Nagu me kõik teame, siis päevad ei ole vennad. Üks päev oled energiast pakatav ja lausa tuiskad jooksurajale ja teine päev ei suuda varbaidki teki alt välja ajada. Kuidas sa end motiveerid nendel nö “halbadel hetkedel”?

Ei motiveerigi. Kui ei taha minna, siis ei ole vaja punnitada. See ei ole kohutuslik järeleksam, mida peab hambad ristis ebameeldiva tundega tegema. Mulle tavaliselt mõjub see nii, et kui olen nö halva päeva vahele jätnud, siis olen heal päeval kaks korda rohkem motiveeritud. Double trouble! Inimese keha on loodud liikuma ja tunnen, kuidas ürgne saagi tagaajamisinstinkt, mis Prisma lettide vahel siiberdades hääbuma kipub, üle põlvkondade jälle lõkkele tahab plahvatada.

Ole valmis! WE RUN TALLINN 5K. 09. september 2016 
Pane ennast jooksule kirja kodulehel: www.weruntln.ee