KÄT näitas sügis-talvist moodi Riga Fashion Weekil!

Nii mitmedki kodumaised disainerid on kas siis lisaks Tallinn Fashion Week‘ile või üleüldse selle asemel hakanud näitama oma kollektsioone meie lõunanaabrite pealinnas toimuval moenädalal. Miks? Sellele küsimusele ma ise vastama ei hakka, aga üks on selge – pealtvaatajana tundub Riia moenädalal publiku hulgas istudes justkui oleks korralduslikult poolelt sündmusele rohkem panustatud. Sel hooajal näitas Riia Mootorimuuseumis toimunud Riga Fashion Week avaetendusel oma kollektsiooni ka Eesti moebränd KÄT.

Kätlin, miks otsustasid võtta osa Riia moenädalast?

Otsustasin osa võtta Riia moenädalast kui võimalusest viia KÄTi looming suurema publiku ette. Riia moenädal on meie naaberriikide seas suurim moenädal ja seal osalemine on kindlasti väga põnev.

Kas sind kutsuti või otsustasid ise soovi avaldada?

Mind kutsuti osalema. Miks? Järelikult minu looming pakub huvi ka Läti meeskonnale ja mul oli selle üle loomulikult väga hea meel.

KÄT näitas sügis-talvist moodi Riga Fashion Weekil!

Mis on Riias teisiti kui Tallinna moenädalal?

Riia moenädal on kindlasti suunatud suuremale publikule ning eelkõige välispressile ja sisseostjatele. Tallinna moenädal on pigem meie, eestlaste endi armas üritus, kus kodupubliku ees saavad kokku Eesti disaini paremikud.

Milline kollektsioon Riias näitamisele tuli?

Riias tuli näitamisele KÄTi 2017-18. aasta sügis-talvine kollektsioon. Moenädala jaoks oli ka eraldi loodud tooteid, mis kohe peale show’d huvilistele müüki läksid.

Kasutad mitmendat korda juba stilistina Johanna Eenmad. Miks?

Johanna on imeline ja ma ei pea iial kahtlema tema maitses ning ta toob stilistikaga kollektsiooni juurde väga omanäolist värskust. Tänu usaldusele ja sarnasele huumorimeelele klapime väga hästi.

“KÄTi tooted on mõeldud eelkõige kontorisse ja ka ketsid on kontorisse kõige mugavam valik.”

Kasutad ka taas adidase ketse. Kas KÄTi ja adidase kombo töötab?

KÄT-i ja adidase kombo tõesti töötab. Olen seda märganud nii laval kui ka igapäevaelus. Sellel on väga lihtne põhjus – minu tooted on klassikalised, kvaliteetsed ja mugavad, aga samas alati väikese twist’iga, sama kehtib ka adidase ketside kohta. Kui tavaliselt on inimesed harjunud minu tooteid nägema kontsaga või saabastega, siis adidase ketsid toovad lavale mõnusat puhast stiili ja naiselike lõigete juurde sobivad need ideaalselt. KÄTi tooted on mõeldud eelkõige kontorisse ja ka ketsid on kontorisse kõige mugavam valik.

KÄT näitas sügis-talvist moodi Riga Fashion Weekil!

Räägi Riias toimunust ja sellest, kuidas sealne publik kollektsiooni vastu võttis?

Emotsioonid enne etendust olid väga rahulikud. Minu äärmuslik pedantsus asjade organiseerimisel tuleb sellistel hetkedel alati kasuks, sest sellisel juhul ei ole võimalust paanikasse ega närvi minna. Show asukoht tekitas minus palju elevust, sest minu kõige esimene moeshow oli samuti autode vahel perefirmas American Beauty, tundsin end väga koduselt! Pärast oli mõnus elevus ja samal ajal rahu, et kõik hästi sujus.

Mulle jäi show‘d jälgides kõrvu ka taustaks olnud muusika. Millega tegemist oli?

Muusika lavale aitas teha DJ TSR (Kalev Rundu). Tema ülimalt hea soovitatud looga alustasime (DJ Shadow – The Mountain Will Fall). Hästi müstiline ja sügav laul, ideaalne catwalk‘ile. Samas oli selles ka midagi õrna, mis iseloomustab minu kollektsiooni. Edasi kajas kaks ABRA lugu Fruit ja Come 4 me. Viimast laulu tutvustas mulle kunagi DJ Liisi Voolaid ja see on väga pikalt mind kummitama jäänud ning ootas aega, et lavale pääseda. ABRA valik oli lihtne – õrn naisvokaal ja tugev bass ehk riiete puhul saab panna võrdusmärgi – naiselik vorm ja ketsid. Finaali jaoks valisime Kaytranada You’re The One, et oleks midagi rõõmsat ja publik saaks kaasa elada.

Suur tänu LIVE RIGA’le kutse eest Riga Fashion Week’ile!