See kodumaine traktorijuhtide räpp on ohtlikult hästi välja kukkunud ju

Ennustasime eelmise aasta lõpus, et 2017. aastal võtab Eesti räpi üle nali. Kui sa sellel aastal natukene intenetis oled olnud, siis sa tead, et Hooligan Hamleti ennustus on täielikult täitunud. Siin on järjekordne tõestus. Eestikeelse räpiga tegelev huumoriräpi duo (või trio) Küberünnak & Karmo on välja andnud järje (neil on tegelikult vahepeal veel lugusid olnud) oma megahitile “LADA”, mis kannab seekord nime “Maalt”.

Midagi pole öelda, harmooniad on paigas ja tervik on catchy. Temaatika on teiste suuremate artistide poolt juba varem kuumaks aetud. Kogu maailma noorus ahmib toorest üle vindi 90-ndate stilistikat ja nõukogude vaibi kurgust alla nagu “State Champion Burger Challenge” söömisvõistlusel Colorados ja kõnealune huumoriräpi duo (või ikkagi trio?) katab laua meisterlikult. Kogu asja teeb muidugi eriti ohtlikuks nende visioonikindlus – nad ajavad klaarilt oma asja ja see tuleb neil kogemata jube hästi välja. Paljud artistid otsivad ja katsetatavad, nokivad natuke siit ja natukene sealt, publik ei saa aru, millele nad siis pöialt hoidma peavad ja betoon mõraneb. Küberünnaku & Karmo stiilis meelekindlus viib aga üldiselt väga suure eduni. Ma arvan, et siit tuleb veel korralik pauk, mida me keegi ette ei oska näha.