Joyner Lucas “I’m Not Racist” – lugu, mis läks internetis viraliks

Joyner Lucas on nimi, mis paljudele eestlastele ilmselt veel väga tuttav ei ole. Pikemalt tehnilistesse detailidesse laskumata on tegemist räppariga, kes andis oma esimese mixtape‘i välja 2011. aastal ja sattus suurema tähelepanu alla oma uue plaadilepinguga, mis sedapuhku sõlmitud plaadifirmaga Atlantic Records.

 

 

Täna teeme aga temast juttu hoopis sellel põhjusel, et mees on värskelt välja andnud uue loo ja muusikavideo loole “I’m not racist”, mis oma otsekohesusega internetis palju möllu korraldas ehk teisisõnu nö viral’iks läks. Väga olulist rolli selle loo edus mängib loomulikult ka leidlik videoidee, aga põhiline põhjus, miks see lugu inimestele südamesse puges, on selle loo hirmutav siirus. Joyner on kirjutanud loo kahest vaatepunktist – tavaline valge ameeriklane ja tavaline must ameeriklane. Vapper liigutus. Tundub ka, et mees on õigetele nuppudele vajutanud ja ilmselt tunneb oma mõtted selles loos ära nii mõnigi ameeriklane. Kuigi võibolla ei tahaks.

Kas lugu sulle meeldib või mitte, ei saa sa mööda vaadata faktist, et “I’m Not Racist” on kiiduväärt nähtus, kuna toetub räpi vanadele headele ja tasapisi unustusse vajuvatele väärtustele, kus lool on sisu ja artistil on julgust rääkida asjadest, mis ei pruugi kõigile meeldida.

 

Täägid: