Bert On Beats andis Jaapani plaadifirma Sushi Records alt välja uue EP “Freak By Nature”

Möödunud aastal nii Aasta produtsendiks kui mixijaks/salvestajaks tituleeritud Bert Prikenfeldi uus aasta on saanud alguse värske minialbumiga. Äsja enda Bert On Beats artistinime alt avaldatud EP tähistab ka lepingut Jaapani plaadifirma Sushi Recordsiga.

 

Üldjuhul on Bert On Beats sildi all tunnusmärkidena kõlanud bass ja maailmamuusika, kuid seekord lendab heliseiklus nendest rütmidest kaugemale ja sünteesib rohkemat.

“Kui eelnev Bert On Beatsi materjal on väga paljuski olnud mõjutatud maailmamuusika rütmidest, siis nüüd mõtlesin, et nihutan veidi valemeid ning üritan korra kusagil mujal olla. Ma arvan, et siit võib leida mõningaid momente nii hiphopist, industriaalist kui ka tumedamast techno kraamist, mis mulle viimasel ajal väga meeldinud on. Mingis mõttes võiks see muusikaline kollaaž olla justkui b-boyde muusika aastal 2018 – “B-boy document 2018″,” muigab Bert ise.

EP “Freak By Nature” toob endaga eesti muusika ekspordi ja on ühtlasi märgiline sisenemine Jaapani turule. Artisti enda sõnul on ta avatud ja rahulikult ootel, millise tempo ja vastukajaga seni tundmata territooriumil asjad liiguvad: “Esialgu tahtsin lugude kogumile väärilist kodu leida ning Sushi Records tundus just see õige”, põhjendab uut koostööd Bert.

Jaapani plaadifirma Sushi Records toimetab elektroonilise muusika vallas, figureerides Ministry Of Sound brändi Aasia peakontorina ja olles ühtlasi rahvusvahelise plaadifirma Sweat It Out esindus Tokyos.

Bert On Beats on ilmutanud nii remixe kui ka orginaalloomingut mitme erineva plaadifirma alt üle Euroopa: Portugal, Prantsusmaa, Šveits, Holland ja Saksamaa, kus asub ka tema koduleibel Man Recordings. Enim kuulajaid on aga Bert On Beats kogunud hoopis Ameerika Ühendriikides, kus Berdi loomingut on avaldanud näiteks Los Ageleses baseeruvad plaadifirmad Main Course, Mixpak ja Mad Decent ning New Yorgis tegutsenud plaadifirmad Trouble&Bass ja T&A.