Balti Jaama Turu Depoo alal toimub muusika, kunsti ja toidufestival Kõva Karneval

25. augustil toimub Tallinna uue loomingulise elu südames – Balti Jaama Turu Kõrval, Depoo alal esmakordselt Kõva Karneval, mis on segu alternatiivsest muusikast, toidust, kujutavast- ja etenduskunstist, vintage-turust ning paljust muust.

Kõva Karnevali eesmärk on tuua kokku inimesi olenemata vanuserühmast, rassist, seksuaalsusest, kultuuride erinevustest või muusikalisest eelistusest ning tekitada Londoni või Rio karnevali energia meie armastatud pealinna keskmes.

Kõva Karneval saab avapaugu juba 24. augusti õhtul Sveta Baaris ja Näljases Põdras, kui toimub ürituse eelpidu ning kus astuvad üles UK elektroonilise muusika duo Demdike Stare, saksa veidra techno duo Annanan, eesti reiviskeene legend Caater jpt.

24-tunnine Karneval läheb aga lahti 25. augusti hommikul kell 10 Balti Jaama turu Depoo alal, kus tasuta päevaprogrammi sisustavad live-muusika ja DJ-lavad, tantsulava, skatepark, lühifilmide kino, vintage-, mööbli- ja disainiturg, erinevad töötoad, installatsioonid ning baarid ja
toitlustusalad.

Üles astuvad S4U (UK), Asquith (UK), DJ Normal 4 (DE), Holy Motors, Zahir, Mick Moon & Yasmin jpt.

 

Balti Jaama Turu Depoo alal toimub muusika, kunsti ja toidufestival Kõva KarnevalBalti Jaama Turu Depoo alal toimub muusika, kunsti ja toidufestival Kõva Karneval

 

Ürituse ajal saab nautida kümmet erineva temaatika ja atmosfääriga lava. Pealaval näeb mitmeid värskeid bände ja sooloartiste Eestist, Venemaalt, Lätist ja Ühendkuningriikidest, varieerudes stiililiselt rokist ja soulist kuni džässi, räpi ja pungini välja.

Jamaica vaibi toob kvartalisse iseehitatud helisüsteemiga kohale saabuv I-FI Soundsystem, kelle relvadeks on vinüülid rariteetse dub- ja reggae-muusikaga. DnB austajad leiavad oma koha aga trummi ja bassi koridoris, kus plaate keerutab 100% kodumaine talent.

Lisaks roomab Kõva Karneval ka erinevatesse Depoo piirkonnas asuvatesse toidukohtadesse, baaridesse ja ettevõtetesse. Stella Soomlaisi Stuudios saab nautida luulet ja spoken word’i, barbershop’is Rude Rats lasta aga endale rockabilly ja džässi taustal pähe lõigata uue soengu.

Renardis ja One Sixtys kõlavad souli ja suvehelid, Näljase Põdra kohvikus näeb PÖFFi kureeritud animatsiooniprogrammi ja indie-lühifilme ning päeva lõpus haarab ohjad enda kätte Silent Cinema, kus klassikalisi tummfilme saadab kaasaegne elektrooniline live-muusika. Svetas ootab külastajaid aga mängude maailm.

Osa saab võtta ka muusika produtseerimise workshop´ist või lüüa kaasa elektrikitarri õpitoas.

Eraldi lava pannakse püsti kõikidele tantsukunsti armastajatele, kus näeb kohalikke tantsijaid ja koreograafe, ent avaneb ka võimalus endale töötubades mõne tantsustiili põhitõed selgeks teha. Kogu melu keskel on võimalik Kõva Marketilt soetada vintage-kraami, plaate, toitu, kohalikku disaini jm. Samuti saab depoo ala ürituse ajal rikkamaks skatepark’i võrra, kus näitavad oma oskuseid BMXi ja rulasõitjad.

Õhtusel ajal jätkub karneval piletiga ning endiselt mitmes erinevas lokatsioonis. Balti Jaama parklas on oodata reivi, kus rivis kohalikud ja välisartistid. Ootepaviljonist saab ööks aga karnevali süda, kus astuvad üles erinevad house’i- ja techno-DJd, nagu Citizenn (UK), Eisi jt. Sveta Baari võtavad üle veidi troopilisemad ja bassisemad helivõnked, mida harjunud kuulma ehk BÄM!i ning Sveta’s House´i pidudelt.

Näljase Põdra kohvik muutub öösel rokibaariks ning Peatus on ööks Radio EKA ehk REKA päralt, mis tähendab vaid üht – uus generatsioon on kohal, et anda aimu moodsa alternatiivse tantsumuusika hetkeseisust.

Päevane osa on külalistele TASUTA ja vanusepiiranguta!

Öine osa toimub vahemikus 22.00 – 10.00 ja on pileti ning range vanusepiiranguga 18+.

ÖISE OSA PILETI INFO:
Mega Varajase Linnu Pilet (limiteeritud 200 piletit) = 15 €
Varajase Linnu Pilet (kuni/kaasa arvatud 24.08) = 20 €
Vihase Linnu Pilet (25.08) = 25 €

Täpsem info: kõvakarneval.com
Kõva Karneval Facebookis