TRAVELHAMLET: Toronto autoentusiastide kogunemine Cars n’ Coffee

Tekst ja fotod: Sulev Ladva

Minu lühikesel, kolme päevalisel, Toronto visiidil toimus pühapäeva varahommikul juhtumisi üks äge autoentusiastide üritus nimega Cars n’ Coffee. Seda külastades sai kindlaks tehtud, et Toronto auto skene on üks vapustavalt mitmekesine nähtus.

Neile, kes ei tea, on Cars n’ Coffe üritus välja kasvanud asjaarmastajate enda vabast tahtest. Stsenaarium on lihtne: valitakse kindel suur parkla, kus oleks ruumi sadadele autodele, ärgatakse nädalavahetusel varakult üles ja kogunetakse seal, et jagada teistega oma huvitavat sõidukit.

 

TRAVELHAMLET: Toronto autoentusiastide kogunemine Cars n' Coffee TRAVELHAMLET: Toronto autoentusiastide kogunemine Cars n' Coffee

 

YouTube’i vahendusel olen näinud mitmeid Ameerika Ühendriikides toimuvaid üritusi, mis tõttu üritasin ka midagi sarnast leida Toronto lähistel. Viimase päeva hommikul, kui veel Torontos viibisin toimus täiesti juhuslikult lähedal Vaughnani linnas üks Cars n’ Coffee üritus.

Antud kogunemine leidis aset Automitive Engineering parklas ja töökojas. Automotive Engineering oli ühe töölise sõnul, kellega suhtlesin, „one stop shop“ sport- ja superautodele. Nad tegelevad müügi, tavalise hoolduse, kui ka tuuninguga. Ainuüksi töökojas leiduvate autode põhjal oleks võinud fotoka mälukaardi pool-täis pildistada. Härrad Automotive Engineeringust korraldavad Cars n’ Coffee kogunemisi kevadest sügiseni iga kuu ja reeglina veereb kohale umbes 200-300 sõidukit.

 

TRAVELHAMLET: Toronto autoentusiastide kogunemine Cars n' Coffee TRAVELHAMLET: Toronto autoentusiastide kogunemine Cars n' Coffee TRAVELHAMLET: Toronto autoentusiastide kogunemine Cars n' Coffee

 

Lasen nüüd piltidel enda eest rääkida. Nagu näha, oli seal autode valik laiem, kui kuskil eales ühes kohas näinud olen. Eksootilistest ja uhiuutest superautodest, klassikaliste sportautode ja peensusteni restaureeritud vanakooli pick-up kastikateni välja. Oli Aasia, Euroopa ja muidugi ka USA sõidukeid ning leidis ka autosid, mida ei oleks osanud ise väljagi mõelda – nt. peaaegu, et maani madaldatud Hummer H3.