Intervjuu: Wavy Grace – võrreldes välismaaga on Eesti tänavamoel veel palju areneda

Tekst: Joonas Väli
Fotod: Wavy Grace
Modellid: EiK, Mick Moon

Kilomeetritepikkused järekorrad Supreme ja Palace poodide ees, 300-eurosed t-särgid ja nokatsid, viimseni väjamüüdud hirmkallid brändilogodega rannapallid, telliskivid ja isegi 650-eurone Supreme koeratoidukauss. Streetwear-brändid on välismaal juba pikki aastaid tänavamoehuvilisi hullutanud, Eestis on taoline maastik ka viimaste aastate jooksul aegamisi arenema hakanud, kuid siiski veel lapsekingades. Vestlesimegi ühe Maarjamaal kanda kinnitava tänavamoebrändiga Wavy Grace, et seda ust natuke paotada.

 

Rääkige kõigepealt veidi endast: mitu teid on, kes te olete, kuidas omavahel tutvusite?

Wavy Grace tiimis on meid kaks – Ingel ja Frank. Igapäevaselt me mõlemad alles õpime ja lisaks disainile ja moele on meie mõlema suureks kireks muusika. Muusika oli ka see, läbi mille me kaks aastat tagasi tutvusime.

 

Kuidas teie bränd, Wavy Grace, alguse sai?

Tutvudes oli pigem Frank see, kes huvitus tänavamoest ja disainist. Kuna ta elas viis aastat Soomes ja suurt osa tema sõprusringkonnast huvitas kõrg- ning tänavamood, tekitas see ka temas huvi. Tutvudes rääkisime omavahel tihti moest ja jagasime üksteisega brände, mis meid inspireerivad. Kuna osad Frangi sõbrad disainisid ka ise riideid, inspireeris see ka meid tegema midagi unikaalset. Sellest sündiski idee luua Wavy Grace.

Algselt tahtsime me teha oma lähedastele sõpradele mõned coolid disainid, mida meile endale meeldiks ka kanda. Peale esimest kollektsiooni saime aga nii palju head tagasisidet, inimesed olid meie pusadest huvitatud, nii otsustasimegi hakata seda kõike tegema natuke suuremalt.

 

Intervjuu: Wavy Grace – võrreldes välismaaga on Eesti tänavamoel veel palju areneda

 

Nii teie nimes kui ka sümboolikas on ära mainitud lained. Miks?

Kui me 2016. aasta suvel kohtusime, käisime tihti mere ääres laineid vaatamas. Imetlesime alati, kui ilusad need on ja, kuidas need on justkui peegeldus elust. Mõlemad voolavad üles ja alla, on tõusud, on mõõnad, kuid kumbki ei peatu. Alati on voolavus ja see tähendab, et me oleme elus. Me voolame läbi elu ja, kui me võtame hetke, et seda lihtsalt nautida, siis meil on võimalus näha selle sügavust ja ilu.

 

Kust ammutate enda kollektsioonide jaoks inspiratsiooni? On teil äkki oma lemmikuid disainereid, keda eriti pingsalt jälgite?

Lainetest. Inimestest. Tunnetest. Mäletustest. Meie disainide pildid on tehtud näiteks nii Hiiumaa lainetest, kui ka Tai päikeseloojangulisest rannast. Tuua hingele lähemale meie kodumaad ja samas ka laineid teiselt poolt maakera. Ma ei ütleks, et meil on üks lemmikdisainer, keda jälgime. Võtame inspiratsiooni ja eeskuju väga paljudelt erinevatelt moeloojatelt, nii suurtelt kui väikestelt.

 

Intervjuu: Wavy Grace – võrreldes välismaaga on Eesti tänavamoel veel palju areneda Intervjuu: Wavy Grace – võrreldes välismaaga on Eesti tänavamoel veel palju areneda

 

Mida tähendab sõnapaar Wavy Grace, mis on selle taga?

Wavy Grace tähendab lainelist armu. Arm on armastuse seisund ja selle seisundi saavutamine seisneb iseenda ja ümbritseva sügavas armastamises. Laineline arm just sellepärast, et väljendada selle armastuse voolavust ja muutumist. Me usume, et armastus on suurim jõud ja läbi selle on maailmas kõik võimalik.

 

Teie loomingut võiks sildistada tänavamoeks. Mida arvate Eesti tänavamoe skenest, kui arenenud see võrreldes välismaaga on? On teile jäänud silma mõni eriti lahe Eesti bränd?

Võrreldes välismaaga on Eesti tänavamoel veel palju areneda. Eestis inimesed võibolla ei ole veel nii julged, et ennast riietega väljendada, aga see on muutumas. Eestis on meile silma jäänud Aberral Streetwear ja Racer Worldwide. Ootame juba huviga, mis neilt veel tulemas on.

 

Intervjuu: Wavy Grace – võrreldes välismaaga on Eesti tänavamoel veel palju areneda

 

Kus/kust ja kuidas teie disainitud riideid osta/näha saab?

Esimese aasta tegutsesime ainult läbi Wavy Grace’i Instagrami lehe, kuid nüüd on meie viimane kollektsioon saadaval ka Intsikurmu KETS poes T1 kaubanduskeskuses ja varsti avame ka oma veebipoe.

 

Intervjuu: Wavy Grace – võrreldes välismaaga on Eesti tänavamoel veel palju areneda Intervjuu: Wavy Grace – võrreldes välismaaga on Eesti tänavamoel veel palju areneda

 

Mis on Wavy Grace’i tulevikuplaanid?

Kevadel on meil tulemas uus kollektsioon. Lisaks on meil tulevikus plaan hakata riideid taaskasutama ja ümbertöötlema ja seda just sellepärast, et moemaailmas on riideid juba piisavalt ja sellega saaksime toetada planeedi ja inimeste heaolu, mis on meile tähtis. Kindlasti on plaanis Wavy Grace’i laiendada erinevatesse poodidesse nii Eestis kui ka välismaal.