Tuul Portrait: Aleksandr Tubin

Eesti meeste looduskosmeetika bränd Tuul andis võimaluse kaasa lüüa järjekordses koostööprojektis Tuul Portrait. See on lühike portreefilmide seeria, mis lennutab vaataja erinevate elustiilide keskmesse. Erakordne võimalus kogeda seestpoolt väljapoole midagi, mida oled harjunud eemalt jälgima. Esimene osa pühendub rulasõitjale Aleksandr Tubin, kes kogub hoogu Lõuna-Eesti kuplite vahel, rulaparkides ning liugleb rabedal betoonil. Jäädvustasime läbi veerevate rataste Aleksandri suhtumist ellu ja maailmasse meie ümber.

 

Tuul Portrait: Aleksandr Tubin

Tuul Portrait: Aleksandr TubinTuul Portrait: Aleksandr TubinTuul Portrait: Aleksandr Tubin

 

Meid inspireerivad pühendunud inimesed ja nendega koos töötamine.

Võtsime suuna Lõuna-Eestifornia linnadesse ja tagaaia kõrgendikele, et näha ning üles võtta, kuidas Tubin päriselt rulaga sõidab. Oli selge, et ta on karastatud die-hard rulameister, kelle leek põleb koguaeg. Ta teeb kõik endast oleneva, et saaks elu jooksul võimalikult palju rulaga sõita. Üheskoos läbimõeldes sai pilti võetud Tubinale omane stiililaad, ajatud trikid ja taustal olevad loodusvaated. Tubinaga rääkides oli selge, et mees on tulihing, kes teeb seda, mida armastab kõige enam.

Paljusid inimesi ühendab soov ennast väljendada. Rulaga sõitmine on üks viisidest, kuidas seda teha. Kuidas kujundada oma stiil, sooritada läbimõeldud tehniline võte, kuidas kontrollida ratastel lauda, mille peal oma keharaskusega seisad. Loeb ainult see, kuidas oled valmis ennast ületama. See on võrdlus ja võistlus ning iseenda kättevõtmine. See on järjepidev töö eesmärgiga olla eelmisest endast parem.

 

Tuul Portrait: Aleksandr TubinTuul Portrait: Aleksandr TubinTuul Portrait: Aleksandr Tubin

 

Mõned aastad tagasi Viljandi Bashi rulavõistlusel nägin Aleksandri võistlussõitu. Lisaks kuulsin, kuidas ta Kõrgemäelt öösel lahtiste trukkidega otse alla sõitis ja püsti jäi. Kes ei tea, siis seal on toores asfalt, mille peen kild on tõrvaga maha liimitud. See on reaalne hillbomb, mis on määratud väljavalitutele. Taipasin pärast seda, kuidas tuleb maailmale näidata, kui inspireerivalt ta rulaga sõidab. Minu soov oli rulafilmilikult rääkida lugu ellusuhtumisest. Soov istutada vaataja pähe iha elada nagu Aleksandr. Olen ise alati tahtnud rulaga sõita, aga on selge, et niisuguse leegi saatel ma rennist ei lenda, lauast ei haara ega torusid ei lase nagu Tubin seda teeb. Äkki mõnes teises elus?

Ja kõike ei peagi samamoodi saama ise teha. Mul on treenitud ilumeel, millega ennast väljendada saan. Nii võtan vastutuse teha midagi ühtekuuluvuse ja rahu nimel, mida maailm vajab. Filmikunst on üks võimalustest vaadelda ja anda edasi, kuidas näha tegelikkuse ja pealtvaatamise vahepeale. Mängulisuse leiab kokkulõikes, kus saab läheneda kunstiliselt, et nähtu edasi kanda valitud tundega. Vaatlejana saab pühenduda inspireerivale kadreeringule nähes midagi siira imetlusega. Nagu vaataks esimest korda läbi oma silmade. Samamoodi mõtlesin ja vaimustusin ise iga kord kui Tubin kaadrisse mõne triki sooritas.

 

Tuul Portrait: Aleksandr Tubin Tuul Portrait: Aleksandr Tubin Tuul Portrait: Aleksandr Tubin

 

Meil on hea meel, et oleme saanud töötada koostöös brändiga nagu seda on Tuul. Nende ettevõtmine peab lugu keskkonnast ja tõstab inimeste eneseteadlikkust füüsilisest heaolust. Täna on prioriteet enesele teadvustada, mis asju me endale peale määrime ja, kuidas pesuvesi kraanist alla lastes loodusele mõjub.

Tuul on koos laboratooriumiga sinu eest kogu eeltöö ära teinud ja välja valinud keskkonda hoidvad koostisained. Seda põhjusel, et inimesed ei peaks ise leiutama ja tarbijale jääb üle valikuvõimalus otsustada, kuidas ta oma naha eest hoolt kannab – puhtalt või mitte puhtalt.

 

Tuul Portrait: Aleksandr Tubin Tuul Portrait: Aleksandr Tubin Tuul Portrait: Aleksandr TubinTuul Portrait: Aleksandr Tubin

 

Tuul Portrait: Aleksandr Tubin

Ma olen tahtnud näidata, millised inimesed on läbinähtavas aususes ja ilus. Kui märkan inimesi, siis näen tegijaid siin samas elude keskel. Nad on kangelased, kes on kuulanud oma südame häält ja jäänud iseendaks vaatamata välistele hinnangutele. Vaata filmi siit.

 

Rulameister — Aleksandr Tubin
Video — Felix Laasme / Hooligan Hamlet
Fotograaf — Kaarel Kala
Loovjõud — Kaarel Kala, Kädi Eelmaa / Tuul
Muusika — NikolajevDeceiver
Aitäh Kinotehnik