Toetusaktsioon Black Lives Matter Tallinn on kõigile, kes Eestis rassismi kohanud

Kolmapäeval, 10. juunil, algusega kell 19.00, toimub Tallinnas Saku Suurhalli parklas solidaarsusaktsioon Black Lives Matter Tallinn. Tegemist on asendusega algselt 20. juunile planeeritud üritusele. Formaat on auto-põhine, kuid osalema oodatakse kõiki sarnaselt meelestatud inimesi.

Ürituse eesmärgiks on avaldada toetust mustanahalisele kogukonnale USAs, kuid enamgi veel toetame vähemuskogukondi Eestis, kes on siin kokku puutunud rassismiga. Toetusavaldus ei ole piiratud Eesti mustanahaliste kogukonnaga, vaid mõeldud toetusena kõigile, kes on Maarjamaal rassismi kohanud. Ettevõtmine soovib näidata, et Eestis on palju neid, kes hoolivad ja kelle jaoks ei ole aktsepteeritavad rassismi ilmingud. Ürituse formaat on auto-põhine, kuid ootame osalema kõiki sarnaselt meelestatud inimesi, ka auto puudumisel. Üritus on korraldatud püsivas ja jätkuvas koostöös PPAga, ning järgides COVID-19 tõttu kasutusel olevaid hädaolukorra reegleid. Korraldustiim pakub kohapeal desinfitseerimisvahendit, kuid piiratud koguste tõttu palume osalejatel tulla kohale isikliku kaitsemaskiga.

Täpsem info ürituse Facebooki lehel.