5MIINUST viies sünnipäev tuleb suure pauguga

5MIINUST ja viies sünnipäev kõlab nagu paar. 19. septembril tähistab räpipunt Tallinnas oma viiendat sünnipäeva karjääri seni suurima kontserdiga, mis leiab aset ainulaadses Patarei Merekindluses.

5 aastat tagasi augustikuu lõpus seiklesid neli poissi Lääne-Virumaa alevis nimega Võsu. Pärast üht arusaamatut nädalavahetust oli sündinud neli laulu ja ansambel nimega 5MIINUST, kuhu võeti vähem kui aasta pärast üks Eesti äratuntavaima häälega sepik. Paljud on arvanud, et just see oli Eesti kultuuriloo lähiajaloo kõige olulisem nädalavahetus ja nad ei eksi.

5MIINUSE looming ei vaja kellegile tutvustamist. Tänapäeva moodsaks klassikaks kujunenud ansambel on teinud ajalugu tõelise hitisajuga, mille hulka kuuluvad:  ‘’Aluspükse’’, ‘’Tsirkus’’, ‘’Trenažöör’’, ‘’Erootikapood’’. Grupi hitt  ”Paaristõuked” püsis Eesti raadiote edetabelis tervelt 20 nädalat ja hoidis digikanalites esimest kohta lausa 14 nädalat jutti. Ning nende singel ‘’Peo lõpp’’ on kujunenud koosseisu kõige kiiremini tippu jõudnud looks. Kolmandat nädalat on lugu raadiote #1, Youtubes on juba täitunud miljon vaatamist ja Spotify kuulamiste arv jõuab kohe poolemiljonini.

‘’Ma olen isiklikult absoluutselt veendunud, et lugu ‘’Erootikapood’’ on eelmise kümnendi Eesti kõige olulisem laul. Laulopeo kaliiber, Mesipuu poole type of beat,’’ kommenteerib bändiliige Estoni Kohver. ‘’Nagu sünnipäevadel ikka, tuleb lavale ka külalisi. Ikka neid, kellega koos oleme laulukesi teinud. Juba on oma lavaletuleku RSVP ära teinud Villemdrillem ja Pluuto ning see on algus,’’ lisab ta veel omalt poolt.

“5MIINUSE mõju tänasele Eesti muusikale saab pidada ainult positiivseks. Julged riimid ja metafoorid ei ole varem nii palju tähelepanu saanud. Sõna on vaba ja 5MIINUST kasutab seda vabavara maitsekalt ja meisterlikult,” kiidab ansambli teekonda kõrvalt raadio Sky Plusi programmijuht Vaido Pannel.

5MIINUST viies sünnipäev ootab sind ja piletid kontserdile, mis toimub 19.septembril Tallinnas, Patarei Merekindluses, on nüüd müügil Ticketeri müügikeskkonnas. Pileteid on piiratud koguses ja kontsert on vanusepiiranguta!

Kui tunned end tõbisena, siis jää koju! Tähistame vastutustundlikult. 

Pileteid vahendab Ticketer SIIN ja Facebooki ürituse leiad SIIT.

5MINUST Facebookis ja Instagramis.