Laine Live: kogumiku “EiK” esitluse fotogalerii by Ako Lehemets

Fotod: Ako Lehemets.
Tekst: Hannabel Reinvart

Neljapäeva õhtul toimus tore Laine Live. Muusik EiK avaldas koostöös TIKS Rekordsiga omanimelise kogumiku ‘’EiK’’ ja esitles seda lokaalis Laine, DJ-puldi taga herr Sammalhabe.

Sumeda juulikuu eelviimasel õhtul kogunes õdusas kontsertklubis Uus Laine seltskond esteetilisi kunstihingi. Kõik olid tulnud nautima emakeelse poeetilise räpi tegijat EiKi. Alliksaareliku vaibiga artist on viimaste aastate jooksul toonud Eesti räpimaastikule värsket ja intrigeerivat loomingut. EiKiga löövad kaasa nii eelmisest plaadist kui uuelt kogumikult tuntud bänd. Kitarril Mattias Tirmaste, kelle kitarrikäigud panevad puusad nõksuma kõikidel muusikasõpradel, naiseliku ja imekauni häälega loob vürtsi Maris Pihlap (tuntud ka ansamblist Pihlap.uud). Taustu mängis räpi- ja hiphopi-skene kuulajale juba tuttav Sammalhabe.

Hubases rahvast täis saalis astusid lavale kogumiku esitlejad, haarates alates esimesest loost endale publiku usalduse ja kaasaelamise. Uue loomingu populaarseimaks palaks sai ”Järgmisel nädalal”, mida kanti õhtu jooksul ette lausa kahel korral. Pala ”Kuni päike tõuseb idast” tekitas ruumis äratundmismomenti, hommikuselt peolt saabuva pidutseja perspektiivis kirjutatud loo taha oli kruvitud kaunis meloodia. Lisaks uue loomingu esitamisele haakis poeet kontserdi kavasse veel salvestamata materjali koostöös solist Pihlapiga. Eelmainitud lugu oli kontserdi kõige puudutavam hetk, veidi melanhoolse alatooniga lugu pani saalitäie rahvast silmad kinni vaikuses muusikat tunnetama. Kontserdil kõlas ka uue kogumiku esiksingel ”Tinnitus”, mis saali keskel asuva diskopalli peegelduses nii mõnegi tossupaari gruuvima pani. Suurimaks hitiks sai aga kõigi abiturientide hümn ”Ilusti”, millele kogu publik elavalt kaasa laulis. Esitluskontserdi lõpetas videoesitlus loole ”Mu suvi”, millest sai nii mõnegi kontserdikülastaja uus lemmiklugu. Kontserdil mainis artist, et on juba kaua oodanud hetke, mil hobist kasvaks välja midagi professionaalset  –  vaadates täissaali on EiK sellega ilusti hakkama saanud.

Teil on hea võimalus ajas tagasi lennata ning hingata fotode vahendusel kopsudesse kogu EiK’i värske looming. Kui ainult fotodest ei piisa, siis kuula albumit kõrvale Spotifyst.

 

Täägid: