#LÄBIKLAASI Porsche 911 997 Turbo ja hunnik toorest jõudu

Musta värvi Porsche 911 997.2 Turbo. Kas ma pean siia üldse midagi rohkem kirjutama? Midagi natuke nagu tahaks. Üldiselt on nii, et peale tormi tuleb selgus. Täpselt sellisel päikeselisel reede õhtul peale Eestis marutanud sügistormi selle musta elukaga kohtusin.

Tekst ja fotod: Rainer Olbri

 

Vanemates Porschedes lihtsalt on see miski

Tean mitmeid inimesi, kes tunnevad mingit jõnksu, kui näevad mõnda vanemat sportautot. Tean aga väga palju inimesi, kes tunnevad midagi kirjeldamatut, kui näevad mõnda vanemat Porschet. Nendes lihtsalt on midagi, mida minu arvates ei ole suutnud mitte keegi sõnadesse panna. See lihtsalt on miski, mida suur hulk inimesi jagab ilma sõnu ütlemata kuskil sügavamal. Samasugust kirjeldamatut tunnet olen kohanud autode ostmise hetkede juures, kui ostja lihtsalt teab ja tunneb, et see on see õige. Samamoodi oli meie peategelasega, mille omanik ise välismaalt endale tõi.  Erinevate õnnelike kokkusattumuste koosmõjul oli auto oma uut omanikku seal pikalt oodanud ja peaaegu esimesest silmapilgust oli teada, et see on see õige. 2014. aastal jõudiski auto Eestisse läbisõit kõigest 10 000 km ümbruses.

Oleme tegelikult varem 2005. aasta 997-st juttu teinud. Kõnealune Porsche 911 997 on 2012. aasta 997 ehk siis omasuguste seas see viimane ja kõige uuem nö .2 997 masin. See auto on väga kiire. Omaniku sõnul ei saa ta aru, kuidas auto nii kiiresti sõidab, sest ühegi paberi peal justkui ei saa see võimalik olla, aga iga kord, kui istub rooli, siis tõdeb, et kuidagi ikka on. Loomulikult ei ole tegemist mingi eputamise pilliga, vaid tõsise tööloomaga, mis saab ringrada tunda märtsist oktoobrini kui vähegi aega ja võimalust on. Autot on 6 aasta jooksul tasapisi nokitsetud ja selgelt läheb tegelane aastatega aina kiiremaks ja paremaks. Suurimatest muudatustest on külge ilmunud tiib, mis muutis käitumist rajal silmnähtavalt. Kiirusest rääkides – One Mile Challenge’l sai mõõdetud auto tippkiiruseks 315 km/h. Tänavalegaalsete pillide keskel ikka väga kuri tulemus. Lisaks sõitis auto Pärnus Audru ringil Porsche Festival 2020-el välja kõikide uuemate ja vanemate Porschedega võrreldes kõige kiirema aja 01:19.197, millest sai ühtlasi ka peategelase rekord. Audru ringi hingeelu tundvad inimesed ilmselt teavad, et tegemist on üsna krõbeda tulemusega. Selle kõige juures tasub pidevalt meeles pidada, et auto on tänaseks ikkagi 8 aastat vana ning mõndade arvates juba klassikute alla liigituv.

Numbrimärk on nagu ikka selliste nimega märkide puhul sõprade poolt pooleldi huumoriga tehtud kingitus. Kas tahad seda lugeda kui “Taff 1” või inglisekeelselt “Tough One” on igaühe enda valik. Kokkuvõttes laseme fotogaleriil rääkida, sest sõnadesse ei suuda ma seda autot nii kui nii panna. Aitäh muheda reede eest ja pikka iga.

 

#LÄBIKLAASI Porsche 911 997 Turbo ja hunnik toorest jõudu

porsche eesti 911 997 Turbo Hooligan Hamletporsche eesti 911 997 Turbo Hooligan HamletÜlemiste City #läbiklaasi Rainer Olbri Hooligan Hamletporsche eesti 911 997 Turbo Hooligan Hamletporsche eesti 911 997 Turbo Hooligan Hamletporsche eesti 911 997 Turbo Hooligan Hamletporsche eesti 911 997 Turbo Hooligan HamletÜlemiste City #läbiklaasi Rainer Olbri Hooligan Hamletporsche eesti 911 997 Turbo Hooligan Hamletporsche eesti 911 997 Turbo Hooligan HamletÜlemiste City #läbiklaasi Rainer Olbri Hooligan Hamlet