iPhone 12 – Apple tutvustas läbi aegade kõige ilusamat telefoni

Apple esitles oma regulaarsel tooteesitlusel hunniku uute toodete seas ka oodatud tutikat telefoni iPhone 12. See on läbi aegade kõige ilusam iPhone. Ma vist julgeks isegi nii kaugele minna, et see on kõige õnnestunuma väljanägemisega telefon ever. Uus iPhone 12 tuli nii mitmes variatsioonis, et Steve pöörab selle peale hauas ilmselt külge. Normaalne iPhone 12, väiksem iPhone 12 Mini ja suurem iPhone 12 Pro ja Fiscarsi lumelabida otsene konkurent iPhone 12 Pro Max. Lisaks tutvustati täiesti uut HomePod Mini ja palju muud natuke ebaolulisemat. Kahjuks jäi välja kuulutamata oodatud AirPodside uus generatsioon, aga liiga palju head ei ole hea.

Ma ei kavatse rääkida iPhone 12 tehnilistest näitajatest, uuest kaamerast ja RAW failidest, erkaanisuurustest, 5Gst, rikkalikust värvivalikust. Ma räägin emotsioonist. Paljude Apple’i kasutajate jaoks, sealhulgas ka mulle, on seni kõige paremini õnnestunud telefon iPhone 5. Täielik perfektsus kokku pakitud ühte ilusasse ületurundatud tootesse. Ajaloos lihtsalt on mingid asjad, mis on õnnestunud paremini kui teised. Näiteks Air Jordan 1 VS Air Jordan 2. Olenemata su kultuurilisest taustast ja teadmiste hulgast, me oleme suure tõenäosusega sama meelt. Ja tihti on inimestel põhjuseid raske sõnadesse panna. Kõik detailid mõjuvad kuidagi loomulikult, istuvad oma kohtadesse, kõik disainiotsused tunduvad põhjendatud, argumenteeritud. iPhone 5 on minu jaoks just see. Lisaks kõigele on see ju ka viimane disain, millele andis oma täieliku pühendumuse Steve Jobs. Olen märganud, kuidas aastate jooksul on seda seeriat sotsiaalmeedias palju “taga nutetud” nagu kõikide populaarseks saanud räpparite ebapopulaarseid debüütplaate. Apple’ile on uute mudelite puhul etteheidetud ekraani suuruse võitluses kaasa löömist, liigset sarnanemist oma konkurentidele ning tihti tuuakse “vanasti ikka osati” väite kõrvale välja just see sama ilus, kerge, sirgete joontega, täpselt õige suurusega “Steve Jobsi aegne” elegantsuse sümbol – iPhone 5.

 

Apple iPhone 5 iPhone 12

 

Selle telefoni väljanägemisele oli minul ainult üks etteheide – ekraani ümbrus esipaneelil, mis mõjus mulle algusest peale kuidagi nö rütmist väljas. Ala, mida ilmselt ei disaininud tootedisainerid, vaid tehnoloogia hetkeseis aastal 2012. Teistmoodi lihtsalt ei olnud võimalik.

Täna on aasta 2020 ja kui see on meile midagi õpetanud, siis seda, et kõik on võimalik. Apple tõestas, et peale 13 aastat erinevate iPhone versioonide kõikvõimalike kombinatsioonide reliisimist on siiski võimalik teha veel paremini. iPhone 12 on täpselt see telefon, mida mina olen oodanud pärast seda, kui oma iPhone 5 välja vahetasin. Ma tundsin selle kandiliste servadega telefoni lõhna õhus siis, kui Apple kuulutas välja uue generatsiooni iPad Pro, mis oli liikunud ümarate mõõte säästvate servade juurest ilusate põhjamaiselt kargete kandiliste servadeni. See disain koos lummava matemaatika töövihiku suuruse äärest ääreni ekraaniga võttis mu südame esimesest sekundist. Sellel hetkel teadsin, et Apple’i tootmisliinid on teravate servade peale seadistatud ja on ainult aja küsimus, millal telefonide uus generatsioon iPad Pro peoga liitub.

 

 

Ilus äärest ääreni kurvidega ekraan. Kujutate ette, kui keeruline seda on saavutada, et kandiliste pikslitega säiliks ekraanide nurkades seksikas ümarus? Kokku segatud domineeriva terava servaga, mis libiseb mööda su sõrmi nagu soe mesi suvisel pühapäeva hommikul – see on retsept, kuidas meisterdada valmis ajaloo kõige ilusam iPhone. Tean juba, et Apple’i tootepiltide/videote põhjal tohib asjadesse ära armuda üsna rahuliku südamega, sest päris elus ja oma käes koged sa midagi kordades erilisemat. Kasutajakogemust on Apple alati kõigest kõige paremini teinud. Paremini kui midagi muud. Paremini kui turundust. Enne kommentaariumis mölisemist sa lihtsalt pead toodet oma sõrmede vahel tundma.

 

 

Uus iPhone 12 Eestisse ilmselt selle ega ka järgmise kuu sees ei jõua. Ajad maailmas on ärevad ja äritegevuste loomulik kulg on häiritud. Loodame, et jõuluvana toob telefoni meieni detsembris, et oleks midagi, millega ennast selle ebareaalselt raske aasta lõptetamise puhul jõuludel premeerida. Rohkem infot uute toodete kohta leiad Apple’i kodulehel.