#LÄBIKLAASI – Porsche “Discover the unknown” võttemeeskond Tallinnas

Fotod ja tekst: Rainer Olbri

Eestit külastas Porsche Taycan “Discover the unknown” projekt. Meil kõigi käib vahel üle tuhin minna avastama tundmatuid kohti. Ka kõige kodusem hing tahab mõnikord kogeda seda elektriseerivat pisikest ärevust tundmatu ees. Kasvõi lihtsalt sellepärast, et naasta oma rännakutelt lohutavate koduseinte vahele. Sellise eksperimendi all peab minusugune normaalne inimene silmas tundmatusi skaalal “ootamatu Coopi külastus rutiiniks muutnud Selveri asemel”. Kuidas kõlab sulle aga koju naasmine väikese ringiga Rumeeniast Ungarisse edasi Tšehhi Vabariiki, sealt Baltimaadesse ja Poola, millele järgnevad Aadria mere rannik ja Balkani regioon?

 

discover the unknown porsche taycan sp studio hooligan hamlet

 

Täpselt sellise teekonna on autobränd Porsche võtnud ette oma tuttuues täiselektrilises Porsche Taycanis. Mitu bussitäit tehnikat ja võttemeeskonda kavatseb videopilti salvestada kõike tundmatut. Suure projekti eesmärk on täiselektrilise Taycaniga avastada neid imelisi riike Euroopas, päriselt avastada. Igas riigis veedetakse mitmeid päevi, vaadatakse üle kohalik arhitektuur ja kunst, maitstakse kohalikke roogasid, kohtutakse põnevate inimestega ning imetletakse kohalikku innovatsiooni.

Oleme harjunud, et sellised projekid liiguvad meist kaarega mööda. Pigem läbi tuntud linnadega suurriikide, millel uhke ja pikk ajalugu. Porsche Taycan “Discover the unknown” projekt on endale sihiks seadnud just need kohad, millest inimesed võibolla nii palju kuulnud ei ole. Augusti lõpus jõudis võttemeeskond Eestisse, kus filmiti kokku 4 päeva. Taycan vuhises läbi Eesti – Pärnu, Muhu- ja Saaremaa, kogetud sai nii Tallinna Telliskivi rajooni boheemlaslik melu kui Lõuna-Eesti ürgne rabavaikus.

 

Porsche bränd tõmbab ligi kirglikke

Tallinna peale oli planeeritud üks päev ning esimese asjana sätiti Porsche tiimi kaamera ette istuma Eesti kõige mõnusama energiaga veljestuudio SP Studio kaks eestvedajat Silver ja Mait. Kaks täielikku visonääri, kaks oma ala fanaatikut, kes võivad rääkida ühest ajahamba all sodiks hammustatud klassikalisest veljest eeposeid. Kaks hullu, kes täiendavad üksteist nagu numbrid 1 ja 1 numbris 11. Üksinda oleks ainult 1, kahekesi on 11. Garaaži ukse vahelt sisse piiludes kuuled, kuidas house’i trummid põksuvad läbi kahekorruselise hoone. Sellises garaažis oled sa enne käinud ainult ühe korra oma elus – oma peas, kui nägid esimest korda “Fast and Furious” filmi ja unistasid, et oled Paul Walker helerohelise Mitsubishi Eclipse’i roolis ning õhtul maandud oma parimate sõprade keskel kuuma tüdruku kaissu garaaži diivanil.

 

sp studio silver penu porsche eesti Discover the unknown

 

Järgmisena kohtusime Rummu karjääris täpselt sama kirgliku sukeldujapaariga, kes võivad vee all olemisest rääkida sama pika eepose nagu Silver ja Mait SP Studiost. See on asi, mida olen aastate jooksul Porsche brändi puhul märganud, et see logo tõmbab enda ümber ainult kirglikke. Ja kirglikud on seltskond, kuhu sa tahad kuuluda.

 

Discover the unknown porsche

 

Päev lõppes tempokalt Tallinna esinduspiirkonnaks kasvavas Noblessneri rajoonis, kus innovatsioonist ja eestlaslikust ettevõtlikkusest rääkis rakendusi testiva suure start-upi Testlio üks asutaja Kristel Kruustük. Kristeli kirest oma tegemistesse räägib kõige valjemalt Testlio suur edu. Elav tõestus, et Eestis on võimalik teha globaalsel skaalal asju. Ainus, mida sul vaja on, on natukene seda sama kirge. Noblessneris sai jäädvustatud ka üks eriliselt ajatu hetk innovaatilise Porsche Taycani ja vana klassikalise Porsche 911s vahel. Kas miski sümboliseerib traditsioonide ja innovatsiooni koostööd paremini kui see hetk? Kahtlen.

 

disover the unknown

 

Mina sain oma pisikese panuse suurprojekti õnnestumisse anda oma pisikese fotokaameraga. Järjekordne projekt, mis tõi minu ellu endaga põnevad inimesed, enneolematud kogemused ja meeletu hunniku emotsioone, millest räägin lastelastele veel mitu korda. Aitäh Porschele, et mind kaasasite. Järgmise korrani, eksju?