VLND burger x MIKKELLER käsitööõlu “Sun’s out, buns out”

Igal legendaarsel asjal on oma lugu. VLND Burgeri lugu on nad toonud 70 burgeri peost foodtrucki, Balta turu, uute ja uute kohtade ning nüüd oma esimese eriti le-gen-daarse (Barney Stinsoni häälega) rahvusvahelise koostööni.

Jep, you heard it here first, VLND burger x MIKKELLER ehk VLND Burgeri ja rahvusvaheliselt tunnustatud õlletootja MIKKELLERi koostööprojekt “Sun’s out, Buns out” on tänasest lettidel. Alus koostööle pandi purki juba paar aastat tagasi ning pikaajalise töö tulemusena on tegijate endi sõnul tänasest lettidel õlle, mis kannab nime “Sun’s out, Buns out” ning mis on inspireeritud heast tujust, kergusest ning päiksest. Täielik heatujuõlle, mida vastutustundlikult burgeri kõrvale tarbida,“ ütles õlle kohta VLND Burgeri üks asutajatest Kris Süld ja lisas “koostööprojekt sündis tegelikult põhjusel, et VLND Burger tähistab sel nädalal ka oma Balti Jaama Turu müügileti teist sünnipäeva. Lisaks õllele saab tähistada ka IDA Raadios toimuva digitaalse sünnipäevapeo ning spetsiaalse sünnipäevaburgeriga HBD.”

 

VLND burger Balti Jaama turg Uulits Tänavagurmee VLND Burgeri tegijad Balti Jaama Turul. Vasakult: Kristo Leemet, Kris Süld ja Oskar Berggren. Kristiin Elmat esiplaanil.

 

Legendaarse (jep, ütlesin seda juba neljandat korda) koostööni viinud ühiseid jooni on MIKKELLER ja VLND Burgeril mitmeid. Kris näeb brändide ühisosana kirge asja vastu, millega tegeletakse ning sarnaselt MIKKELLERile meeldib ka VLND Burgerile omas valdkonnas pidevalt erinevaid asju proovida, katsetada ning olla liikumises. Ta lisas, et kuigi mõnikord ei tule kõik asjad välja nii nagu peavad, siis see ongi tegutsemise põnev osa – proovida, (eba)õnnestuda, teha järeldusi ja edasi toimetada. VLND Burgeri visioonis ei pea toiduäri olema lihtsalt leti tagant burgerite müümine, vaid midagi palju toredamat – suhtlemine oma inimestega, sündmuste tegemine, koostööprojektidega möllamine ja muu selline.

 

VLND burger Mikkeller käsitööõlu Uulits Tänavagurmee

 

MIKKELLERI maaletooja Õllegalerii sõnul tundus väga põnev kokku viia kaks väga tugevat tegijat ja brändi. Õllegalerii esindaja Martin Jürisalu sõnul on VLND Burgeril väga lahe ja tugev kontseptsioon, mis sobib kokku MIKKELLERi jookide kvaliteediga ning ühildub ka väga hästi MIKKELLERi disanide eest vastutava Keith Shore kujundustega. Jürisalu lisas, et kuna MIKKELLER kavandab selliseid koostööprojekte vaid juhul, kui nad ise usuvad partneri tegemistesse, siis on ka Õllegaleriil tõeliselt hea meel, et nii MIKKELLERi kui ka VLND Burgeri inimestega samal lainel ollakse.

Maaletooja sõnul sai “Sun’s Out Buns Out” teoks pärast üsna pikka erinevate õllede maitsmisprotsessi, VLND Bugeri kontseptsiooni ja tegemistega lähemalt tutvumist ning nende tutvustamist MIKKELLERi tiimile. Kogu protsess esimeste mõtete jagamisest ilmselt võttis aega tubli aastakese, kuna kõikide osaliste kindel soov oli olla 100% tulemusega rahul nii joogi enda kui ka etiketi kujundusega,“ selgitas Jürisalu.

Päikse toob välja ka tegijate enda mentaliteet, sest isegi praegu, kui toitlustussektoril on keeruline toime tulla, nähakse olukorras positiivset. Süldi sõnul pole ka nemad koroonakriisist puutumata jäänud, aga sellest hoolimata pingutatakse edasi, et kui ühel päeval keerulised ajad läbi saavad, siis oleksid nad jätkuvalt konkurentsivõimelised.

Proovisin tüüpidelt välja peilida ka seda, kuidas neil praegu läheb ning tundub, et positiivne noot on kõigis nende vastustes ja tegutsemistahet täis inimeste piiriks on ikka taevas nagu öeldakse. Äge on see, et taga ei aeta mitte ainult suuremaid käibenumbreid, vaid astutakse tugevaid samme ka selles suunas, et tegevus oleks toredam, kogukonnale lähemal, toit oleks parem ning ettevõtte jalajälg väheneks ning ka selles osas on VLND Burgeril mitmeid mõtteid, mis 2021. aastal juba ka ilmavalgust peaks nägema.

Ühe sammuna alustati ka koostööd ka korduskasutatavate toidupakendite ringlust korraldava Bringpackiga ning see on samm, mida oodati pikisilmi. Kris sõnul on see koostöö täna küll seotud vaid Balti Jaama Turuga ning pilootprojekt esialgu teistesse linnaosadesse, linnadest rääkimata, ei levi, siis korduskasutatavate pakendite (tagasi)tulemist igapäevaellu nähakse väga vajaliku sammuna, et vähendada oluliselt ühekordsete pakendite kasutamist.

Kui sa paned maailma parima käsitööõlle täna (Koit Raudsepa häälega) kokku maailma parima burgeriga täna, siis see tulemus saab olla ainult üks – legendaarne.

VLND Burger x MIKKELLER “Sun’s Out, Buns Out”. Name a better duo, I’ll wait.