Kodumaised tossukogud – kohalike ketsipeade kollektsioonid on suuremad kui sa arvad

Paljud on ilmselt näinud staaride ebamaiseid garderoobe, aga millised on kodumaised tossukogud. Võtsin ette suure ja Eestis ilmselt esmakordse tossukogude uuringu. Ja suure uuringu all pean silmas seda, et palusin Hooligan Hamleti ketsigrupis Sneaker Hamlet lihtsalt inimestel kommentaaridesse pilte lisada. Mis ma oskan öelda – don’t hate the player, hate the game. Grupp on aastate jooksul suure hulga kohalikke asjahuvilisi kokku kogunud ja ketsiteemadel arutelusid korraldada on lihtsamast lihtsam.

Loomulikult ei anna selline “uuring” täielikku ülevaadet kõikide Eesti riigi piirides toimetavate ketsipeade tossuriiulitest, aga üsna hea pildi saab ette küll. Pean tunnistama, et olin üllatunud, ei, isegi rohkem kui üllatunud, kuskil üllatuse ja šoki vahepealsel alal. Tossuriiulid siin maha raiutud metsade vahel on ketsidest lookas. Ma olen tossunduse populaarsuse kasvu üsna lähedalt jälginud ja arvasin, et oman üsna adekvaatset ülevaadet. Noh, et on paar väga retsi tegeleast, kellest suurem osa on ka meie lehel või sotsiaalmeedias ühel või teisel moel kajastamist leidnud, kellel on kõige tulisemad kollektsioonid, keda kõik tossukultuuris osalevad inimesed teavad ja siis on kõik ülejäänud.

Minu täielikuks üllatuseks on kodumaised tossukogud kasvanud tohutult ja samuti on kasvanud inimeste arv, kelle puhul võib väga rahuliku südamega kasutada terminit “ketsipea”. Ja, mis eriti äge, et kollektsioonid ei ole enam ammu 10 paari General Release Nike Air Force’i ja 5 paari Nike Ar Max 1. Piltidelt jäi silma keskmisest kõvem heat. Mul pole varem riiuli piltide vaatamisest südame alt nii soojaks läinud. Seda on tõsiselt lahe vaadata, kuidas kultuur areneb, ühesuguse mõttelaadiga inimesed on leidnud endale väljundi ja nad ei karda diskussioonis osaleda.

Siin kohal polegi rohkem midagi lisada, kui vana hea, et pilt räägib rohkem kui 100 paari ketse ja lisan siia imetlemiseks hunniku kohalikke ketsikollektsioone. Luba neid pilte kasutada ma muidugi eriti ei küsinud, aga loodan, et kellelgi oma tossukogu pildi sattumisega siia lehele suuremat probleemi ei teki.

Igatahes – pange edasi!

 

Kodumaised tossukogud Sneaker Hamlet Ballzy Sportland Reede Air Jordan Eesti Nike