Intervjuu: Kirot uuest albumist “Kes otsib, see leiab” – tähtis on inimsuhete virrvarris iseennast üles leida

2020 aasta novembris oma debüütalbumi “Südameta, kaptenisillalt” välja andnud räppar Kirot on välja andnud oma teise albumi “Kes otsib, see leiab”. Vahepeal paar singlit – nagu näiteks see – välja andnud mees on tulnud nüüd välja terve portsu uute lugudega. Värske album, nagu ka eelnev, on välja antud Legendaarne recordsi alt ja koosneb too kaheksast träkist. Albumil teevad kaasa ka Säm ja Reket. Üsnagi isklik ja inimsuhetest rääkiv album on nüüd saadav erinevatel digiplatvormidel ning nagu Kirot ise valimislubadusena välja hõikas, omandab mingil hetkel ka füüsilise vormi. Tegime Kirotiga ka väikse usutluse, et tema värsket albumit “Kes otsib, see leiab” ühiselt tähistada.

Fotod: Oliver-Gerd Vald

 

 

Yo palju õnne esiteks teise albumi puhul!
Tänud!

Kuidas läheb?
Hästi, elu hoiab end hetkel huvitavana.

Iseloomusta mõne sõnaga uut albumit. Kui peaksid teda võrdlema oma debüütalbumiga, siis mida välja tooksid?
Album räägib inimsuhetest ja nende ümber manööverdamisest. Tähtis on selle keskel end ülesse leida ning tuleb enda soovidest teadlik olla. Niisamuti tuleb võtta vastutust, kui selleks põhjust on. Debüütalbumiga võrrelda on raske, kuna näen ainult enda poolt ja iseenda loomingut on keeruline hinnata. Ma tunnen, et võrreldes esimesega olen palju õppinud ning seda õppimist jätkub. Usun, et olen rohkem iseendast muusikalises mõistes aru saama hakanud ja uus plaat on sellele kaasa aidanud.

 

Intervjuu: Kirot uuest albumist "Kes otsib, see leiab" - tähtis on inimsuhete virrvarris iseennast üles leida

 

Album tuli välja digiplatvormidel. Kas plaanis on anda albumile ka füüsiline vorm?
Projekt saab füüsilise vormi suveks (valimislubadus).

 

Kui keeruline protsess kogu selle teise albumi tegemine sinu jaoks isiklikus plaanis oli? Kas oli seda teise albumi survet ka tunda nö, et essa on väljas ja väga hästi vastu võetud jaa nüüd on vaja teist?
Kui sellele piisavalt aega jätkub, on loominguline protsess pigem nauditav. Albumi tegemine vajab läbimõtestatust ning lihvi. Selleks on vaja aega, rahu. Seega asjad ei pruugi päevade kiirusega kulgeda, kuid see peakski nii olema. Paljud tunnevad elus survet, mina sealhulgas, kuid milleks me seda tegelikult teeme? Kui sa teed midagi, mis sulle meeldib, siis sa lihtsalt teed seda. Survest ei tohi kinni võtta.

 

Albumil teevad kaasa Säm ja Reket. Mille järgi ja kuidas need fiidid paika said? Räägi natuke neist koostöödest ja mõtete vahetusest.
Mõlemad on super artistid. Sämiga oleme täitsa mõne loo juba teinud. Teeb head asja ja on hea inimene, nii on koostöö lihtne. “Shalala” osas oli tunne, et lugu vajab lüürilist räppi ning Reket on selles päääris osav. Panime mõtte õhku ja see sai üsna varakult vormi kätte.

 

Su essa album tuli legendaarselt Legendaarse alt. Kuidas asi selleni jõudis?
Olime albumit juba mõnda aega teinud, see oli suures mahus valmis. Rääkisime suvel, enne plaadi valmimist Genkaga ning koostöö tundus mõistlik. Üksi on päris kõike keeruline efektiivselt teostada, seega igal artistil võiks olla mingisugunegi tugisüsteem. Mind ümbritsenud inimesed on fantastilised ja suureks abiks selle kõige teostamisel.

“Liiga tihti end muusikasse sulgeda ei ole samuti eriti mõistlik.” – kirot

Tagasivaade essale albumile – räpid loos “Ohei”, et “mehed, need ajad on lihtsalt saand läbi”. Kui oluline see edasi vaatamine on ja enda ümber heade vaibide hoidmine ja kõigest negatiivsest hoidumine? Ja samas kui keeruline see edasiminek on olnud?
Muidugi tuleb edasi vaadata, kuid surutud positiivsus ei tundu ka kuidagi õige. Pelmeenid keevad üle üks hetk. See ei tähenda muidugi seda, et peaks põhjuseta negatiivne olema. Eks elu olegi keeruline, it is what it is.

 

Kuidas see loomeprotsess Sinu puhul käib. Kirjutad sa regulaarselt, et sulg terav püsiks või pigem ainult siis kui insp peale tuleb?
Kuni esimese albumi valmimiseni kirjutasin väljaspool stuudiot pigem rohkem. Sellest ajast peale on tundunud loogilisem minna selleks stuudiosse, kuna loome vajab konkreetset mõtteruumi ning kohta, kus materialiseeruda. Liiga tihti end muusikasse sulgeda ei ole samuti eriti mõistlik. Siiski üleüldine muusikategu on igapäevane, kuid mitte nii intensiivsel kujul, kui selleks on sõnade kirjutamine. Produtseerimine on hea viis, kuidas sellest eemale saada.

 

Mis on hetkel Kiroti go-to lugu?
Loyle Carner, Rebel Kleff – NO CD.

 

Mis on kaduma läinud heli sees?
Liiga palju aega…

 

Üks mõte või põhimõte, mida püüad igapäev järgida
One new idea a day keeps the doctor away.

 

Mida toob KiROTile(lt) aasta 2022 lisaks juba ilmunud albumile?
Veel rohkem muusikat, veel rohkem riske, veel rohkem elu!

Facebook: Kirot
Instagram: @kirotofficial

KiROT sõlmis lepingu plaadifirmaga Legendaarne Records ja andis välja esimese singli

Täägid: