#LÄBIKLAASI Porsche Festival 2023 – massiivne fotoreportaaž by Hooligan Hamlet

Toimus järjekordne suurim Porschede kogunemine Eestis – Porsche Festival 2023. Bränd tähistab sellel aastal oma 75. juubelit ja ürituse teemaks oli kogu käesolevale aastale tooni andev unistuste teema “Festival of Dreams”. Nagu brožüür ütleks, kui sellised asjad veel teema oleks – motorsport, meelelahutus, klassika. Ja täpselt seda oligi võimalus juulikuu esimesel nädalavahetusel Pärnus Porsche ringil kogeda. Sprint Challenge, Porsche Classic Tähesõit ja palju muud. Fotod nagu ikka @metsakutsu / @hooliganhamlet.

 

Porsche Sprint Challenge Eesti meistrivõistlused

Mõnusa olemise keskel toimus tõesti ka reaalne võidusõit. Sprint Challenge 1 ja Sprint Challenge 2 pakkusid sellel aastal tõelist närvikõdi kuni viimaste hetkedeni välja. Tõelise adrenaliini laksu andis Sprint Challenge 2, kus viimase ringini olid esimesed neli kohta sõitjate vahel jagamata. Kokkuvõttes on tore, et välismaalaste vahel nägi seekord poodiumil ka kohalikke sõitjaid.

 

#LÄBIKLAASI Porsche Festival 2023 - massiivne fotoreportaaž by Hooligan Hamlet#LÄBIKLAASI Porsche Festival 2023 - massiivne fotoreportaaž by Hooligan Hamlet
Porsche Festival 2023 Porsche Eesti Sprint Challenge Audru ring PärnuPorsche Festival 2023 Porsche Eesti Sprint Challenge Audru ring PärnuPorsche Festival 2023 Porsche Eesti Sprint Challenge Audru ring Pärnu

 

Porsche Classic Tähesõit 2023

Traditsiooniks saanud vanade Porschede ühine sõit Tähesõit kulges ka sellel korral läbi kauni Eesti ning finišeerus Audrus Porsche ringil. Eelmise aasta fotoülevaadet ikka mäletate ju? Kohapeal oli kuulda, et tegemist võis vabalt olla läbi aegade kõige autode rohkema Tähesõiduga, sest sõidul osales kokku ligi 70 ametlikult Porsche Classic alla kvalifitseeruvat masinat. Meeldetuletuseks, et klassikuks nimetatakse Porsche mudeleid, mis on tootmisest maas olnud vähemalt 10 aastat. Seekord sai retropillide hulka arvestada ka näiteks Porsche 911 997 mudeli, mis sellest aastast ametlikku nö vanuri tiitlt saab kanda.

 

#LÄBIKLAASI Porsche Festival 2023 - massiivne fotoreportaaž by Hooligan Hamlet #LÄBIKLAASI Porsche Festival 2023 - massiivne fotoreportaaž by Hooligan Hamlet #LÄBIKLAASI Porsche Festival 2023 - massiivne fotoreportaaž by Hooligan Hamlet #LÄBIKLAASI Porsche Festival 2023 - massiivne fotoreportaaž by Hooligan Hamlet

 

Autode festival, mis on festivali nime väärt

Kokkuvõttes võib öelda, et tegemist on minu jaoks ikkagi aasta sündmusega autode kontekstis. Asi, mida iga hooaeg pikkisilmi ootan. Sellel aastal oli möll selle võrra suurem, et esimest korda oli üritusest osa saama kutsutud igasuguste Porschede omanikud mitte ainult kaheukseliste sportautode omanikud. Taycan’id ja Cayenne’id tuli küll selleks eraldi loodud parklasse jätta ent inimesi oli ringi ääres rohkem. Mulle vist natuke meeldib ka see osa kontseptsioonist, et festivali alal on suuremal määral ainult autode omanikud ja nendega kaasas olevad inimesed. Publik austab autosid rohkem ning tõenäosus katustele ronimiste ja uste kriipimiste osas sellevõrra väiksem.

Igatahes, palju õnne sünnipäevaks Porsche ja ootame juba järgmist festivali.

 

#LÄBIKLAASI Porsche Festival 2023 - massiivne fotoreportaaž by Hooligan Hamlet #LÄBIKLAASI Porsche Festival 2023 - massiivne fotoreportaaž by Hooligan Hamlet #LÄBIKLAASI Porsche Festival 2023 - massiivne fotoreportaaž by Hooligan Hamlet #LÄBIKLAASI Porsche Festival 2023 - massiivne fotoreportaaž by Hooligan Hamlet #LÄBIKLAASI Porsche Festival 2023 - massiivne fotoreportaaž by Hooligan Hamlet #LÄBIKLAASI Porsche Festival 2023 - massiivne fotoreportaaž by Hooligan Hamlet