#LÄBIKLAASI Tuttuus elektriauto Volvo EX30 ületab kõiki eelarvamusi

#LÄBIKLAASI on Hooligan Hamleti selline tore rubriik, kus näitame rohkem pilte ja räägime vähem juttu. Volvo kinkis meile võimaluse proovida täiesti uut täiselektrilist Volvo EX30. Rootslased ja hiinlased on selle väikese mutuka peale sättinud 2024. aastaks väga korraliku hunniku lootusi. Linnamaasturi kategooria, kus EX30 liigikaaslastega rinda pistab, ei ole samuti nõrganärvilistele. Kuidas uus Volvo oma konkurentidega võrreldes hakkama saab?

 

volvo eesti info auto EX30 elektriauto hooligan hamlet volvocars

 

Pikemalt keerutamata – saab hakkama ja väga hästi. Tegemist on hetkel ju ikkagi kõige odavama Volvoga. Masin tundub kohe oma üsna soodsa 39 142 € alghinnaga (uskumatu ikka, et ligi 40 000 € on tänases autode maailmas soodsama poolne number) väga kvaliteetne. Olgem ausad, Volvo keeles tähendab “entry level” mõiste midagi muud kui näiteks Škoda või ka Toyota keeles.

Auto näeb välja väga kena, aga peamine hoop kõhtu on ikka auto interjöör. Kõige odavama auto kohta nimekirjas on EX30 ülemõistuse luksuslik. Kõik nupud, kangid, materjalid teevad silmad ette suuremale osale Saksa autodest. Rääkimata muidugi Teslast, mis minu arvates autona erilist kriitikat üldse ei kannata.

Volvo mutukas on ilus, kvaliteetne, liigub mõnusalt, tihkelt, keerab hästi ja tegelikult, mida sa selliselt autolt veel ootad. Kogu infosüsteem on kena, UX disain läbimõeldud ja lihtsasti õpitav. Esialgne emotsioon oli nagu ikka kõikide elektriautode puhul tänapäeval, et “whatta hell?”, aga paar korda sisse-välja hingamist ja 24h oli mul auto selge ja asjad tundusid enamvähem loogilised. Mu peamine viga oli seda autot võrrelda autodega, millega seda võrrelda ei ole mõtet. Kui sellest mõttest lahti lasin, tundus tegelikult kõik täitsa tore.

Istusin Volvo EX30 rooli hunniku eelarvamustega, millest kõik suutis masin ümber lükata. Kui ma oleksin umbes 10 aastat noorem ja elaksin Kalamajas, siis tõmbaks elektri Volvo liisingusse nagu homset poleks. Ja muidu Bolti erinevate teenuste alla paigutatud rahast jääks veel üle laupäeval peole ka minna. Okei, aitab lobast, lubasin pilte, nii et siin on fotoseeria uduses Eesti varakevades. Head nautimist!

Fotod: @metsakutsu / @hooliganhamlet

 

#LÄBIKLAASI Tuttuus elektriauto Volvo EX30 ületab kõiki eelarvamusi #LÄBIKLAASI Tuttuus elektriauto Volvo EX30 ületab kõiki eelarvamusi #LÄBIKLAASI Tuttuus elektriauto Volvo EX30 ületab kõiki eelarvamusi #LÄBIKLAASI Tuttuus elektriauto Volvo EX30 ületab kõiki eelarvamusi #LÄBIKLAASI Tuttuus elektriauto Volvo EX30 ületab kõiki eelarvamusi #LÄBIKLAASI Tuttuus elektriauto Volvo EX30 ületab kõiki eelarvamusivolvo eesti info auto EX30 elektriauto hooligan hamlet volvocars

Täägid: