Kobe lahkumisetendus #Mambaday

Kolmapäeva ööl vastu neljapäeva peab legend Kobe Bryant maha oma karjääri kõige viimase lahingu. 13. aprill on juba kuulutatud ülemaailmseks Mamba päevaks Kobe hüüdnime Black Mamba järgi.

 

kobe

 

Ööl vastu neljapäeva istun ma kell 5.30 arvuti taga, silmad punased ning vaatan üht olulisemat sündmust NBAs sellel hooajal. Tegelikult vist sellel aastal korvpallis üldse? Tegelikult vist sel aastal spordis üldse. Kõige põnevam on see, et selle kaliibri mänge toimub samal ajal kaks tükki. Ühest nendest juba rääkisime. Teine aga on vist ikkagi tsipa suurem. #MambaDay on päev, mil legend Kobe Bryant teeb oma pika ja eduka karjääri kõige viimase mängu ja seda Utah Jazz’i vastu.

Kobe hüvastijätu hooaeg on läinud Lakersil üle kivide ja kändude ning kui alguses tundus, et Kobe ei tee mingeid allahindlusi ja ei soovi mingist showst midagi kuulda, siis hooaja edenedes tundub, et ka mees on siiski oma vanusega tasapisi leppima hakanud. Enam ei jätku lihtsalt püssirohtu, et noorte poistega õhtust õhtusse täiel rinnal madistada. Õnneks on Kobe vahel ikka fänne oma leivanumbritega üllatanud ning hooaja jooksul on kogunenud päris mitmeid ilusaid mänge. Võtame näiteks eelviimase Houston Rocketi vastu mängu, kus vanameister viskas 35 punkti.

13. aprill läheb ajalukku kui ametlik MambaDay. See on meie võimalus olla osa ajaloost. Ma tegelikult isegi ei kujuta ette järgmist hooaega, kus Kobe enam ei mängi. Tõenäoliselt ei saa veel päris tükk aega aru, et enam ei saa mitte kunagi alustada hommikusi vestlusi lausega “Kuraat, Kobe tegi JÄLLE mängu ära”. See oli alati lause, mida ma vihkasin öelda, kui öösel mängisid Celtics ja Lakers.

Mambaday ootuses on Nike kokku pannud video, kus kaasvõitlejad, sõbrad, konkurendid räägivad ausalt, mida nad Kobe’st kui konkurendist, korvpallurist, sportlasest arvavad.

 

 

Lisaks on võimalik mobiiliga Nike.com MambaDay lehele minnes genereerida endale oma fotoga MambaDay teemaline poster. Kobel on palju fänne ja palju heitereid. Sellest inspireerituna saab postri genereerida ka, kas positiivse või negatiivse sõnumiga. Proovi kindlasti järgi.

Ka ESPN on teinud kobe tunnustamiseks video peaosas räppar Kendrick Lamar. Vaata videot ESPN kodulehel.

 

 

Lisaks sellele on Nike välja kuulutanud, et tähtsa päeva puhul on tulemas palju üllatusi. Üheks nendest ilmselt need Kobe signatuur ketsid kollektsioonina “Black Mamba” pack või ka “Fade To Black” pack, mis on kättesaadav L.A. kandis resideeruvatele inimestele 13. aprillil. Kui keegi teist peaks seal kandis asuma, siis täpsem info ürituse kohta on saadaval siin.

 

kobe-fade-to-black_hyx03v

 

Usun, et kõik korvpallisõbrad on võtnud neljapäeva vabaks, et nautida rahulikult Kobe viimast etendust 13. aprillil. Pisut kurb on loomulikult, aga tõenäoliselt tuleb sellest ikkagi üks väga eriline õhtu.

Aitäh, Kobe!

Tekst: @mikklemberg ja @koerakari