Tulihingeline ketsitšikk Liisa Ennuste 2016. aasta ägedamatest ketsidest naistele

Eesti tõenäolisemalt kõige tulihingelisem sneaker-tšikk Liisa Ennuste avaldab, millised olid tema silmis 2016. aasta ketsimaailma tipphetked, keskendudes üldpildis just naistele. Pane tähele, sest just siit võid ammutada inspiratsiooni oma järgnevaks ketsiostuks või leida vihjeid, millised ketsid viimasel hetkel jõuluvana käest veel paluda.

 

Mida tõi 2016. aasta ketsimaailmas üleüldiselt ja mida naistele?

Nii palju reliise, et üle poolte on mul kindlasti juba ununenud. Kui terve aasta mõne võtmesõnaga kokku võtta, siis võidutseksid futurism (HyperAdapt 1.0), keskkonnasõbralikkus (adidas x Parley for the Oceans), võimalikult loomulik/istuv sock-like fit (Nike LunarEpic, uuendatud Sockdart, adidas NMD City Sock), veelgi laiahaardelisemad koostööd kuulsustega (adidas x Kanye kuulutasid, et avavad YEEZY butiigid, FENTY PUMA by Rihanna koostöö) ja aina rohkem hajuvad piirid spordi- ja vabaajajalatsite vahel.

“Naised ei jää enam vingetest ja erilisematest reliisidest kõrvale.”

Kui rääkida kommertslikus võtmes, oli naistele kindlasti aasta highlight’iks FENTY PUMA by Rihanna The Creeper mudel, mis kevadel uutes värvikombinatsioonides turule tuli ja avaldas suurimat mõju PUMA jaemüügile vabaaja kategoorias, vallutas sotsiaalmeedia ning võitis orbiidil olevate kuulsuste nagu Gigi ja Bella Hadidi südamed.

 

Tulihingeline ketsitšikk Liisa Ennuste 2016. aasta ägedamatest ketsidest naistele

 

Üleüldiselt tuleb ära märkida, et aina rohkem reliise on suunatud ka naistele (või on vähemalt unisex), mis tähendab, et naised ei jää enam vingetest ja erilisematest reliisidest kõrvale nagu varem. Samuti on hakatud jaemüügis palju rohkem naistele mõtlema: sniikerbutiigid ainult naistele (näiteks Pam Pam Londonis), naistele disainitud alad athletic specialty poodides jne.

 

Millised olid sinu arvates Top 3 ägedamat naisteketsi sel aastal?

Pean ette ära ütlema, et olen üldiselt suur jooksujalatsite propageerija ja kannan neid linnapildis isegi rohkem kui vabaaja ketse. Seega minu aasta lemmiktoss on Nike täiesti uus mudel LunarEpic Flykit, mis lanseeriti esmakordselt maikuus. Kui saaksin, omaksin seda igas värvitoonis ja iga päeva jaoks. LunaEpicu aasta highlight oli aga NikeLab x Gyakusou koostöös valminud LunarEpic Flyknit väga erilistes värvitoonides kasutades NikeLab’ile omaselt pigem kummalisi ja unikaalseid toone.

 

Tulihingeline ketsitšikk Liisa Ennuste 2016. aasta ägedamatest ketsidest naistele

 

Esimest kohta jagab kindlasti Nike Flyknit Racer (Midnight), ehk üleni must versioon minu teisest superlemmikust siluetist.

 

Tulihingeline ketsitšikk Liisa Ennuste 2016. aasta ägedamatest ketsidest naistele

 

Kolmas plaksutamist väärt mudel on uuendatud flyknit pealisega Nike Air Presto Ultra Flyknit. Antud Presto elab küll vabaaja kategoorias, kuid sai alguse 2000. aasta Sydney olümpiamängude ajal, kui Tobie Hatfield revolutsioonilise mudeli jooksumaailma tõi. Aasta highlight Presto maailmas (seekord küll vaid meestele) oli kindlasti ulmeliselt äge collab brändiga ACRONYM.

 

Tulihingeline ketsitšikk Liisa Ennuste 2016. aasta ägedamatest ketsidest naistele

 

Mida võib oodata 2017. aastalt?

Mitte ainult erinevaid võimalusi ketse iseendale disainiliselt kohandada, vaid ka uuendusi istuvuse nurga alt – sokimoodi ümberistuvad siluetid võidutsevad edasi. Samuti ka tehnilised climate control materjalid, mis lasevad jalal hingata, kuid hoiavad sooja ja oskavad ettearvamatu ilmaga hakkama saada. Märksõnad: kergus, tehnilisus ja unikaalsus.

“101%. Sniikerkultuuri levik Eestis ei jäta naisi puudutamata ja ka jaemüüjad on seda trendi märganud.”

Kas 2016. aastal nägime ka suuremat arengut ketse kandvate eestlannade osas?

101%. Sniikerkultuuri levik Eestis ei jäta naisi puudutamata ja ka jaemüüjad on seda trendi märganud. Selgelt on näha aina kirevamat valikut naiste tossulettidel. Kui vaatad noort generatsiooni (ca 13-17aastased), joonistub see kultuuriline nihe eriti selgelt välja. Kui mina teismeline olin, ei lahkunud ma kodust ilma Baby Phat või Rockawear kuldsete ja üleelukõrguste kontsadeta. Nüüd kannavad tüdrukud Chuck Taylor’eid, Air Max’e, Stan Smith’e jne. See on lahe!