Intsikurmu eri: küsimustele vastab 5LOOPS

Kohe-kohe on käes Intsikurmu festival, mis toob Lõuna-Eesti metsade vahele nautimiseks hea koguse ägedaid artiste nii Eestist kui mujalt. Muusikat on igasugustele inimestele, tegevusi on palju, süüa saab hästi. Intsikurmul on ka sellel aastal mõeldud räppmuusika sõprade peale, sest kohale on toodud päris mitu selle muusikažanri esindajat. Teiste seas Soomest pärit imelaps Noah Kin, kellega oleme korra juba maha istunud, EiK, Metsakutsu ja 5LOOPS. Selles nimekirjas viimasega teeme siinkohal natuke juttu. Pundi eest vastab küsimustele Hr. Kivi.

 

Millega 5LOOPS tegeleb ja, mis lähitulevik toob?

Inimesed 5LOOPS-i nime taga tegelevad lihtsalt öeldes hetkel eneste arendamisega. Lävime ikka samamoodi nagu varem, kogume mõtteid ja jälgime maailmas toimuvat. Mussiga seonduv on nagu ikka alati jätkuv protsess – midagi kuskil ikka podiseb.

Lähitulevik toob tõenäoliselt mõne sooloprojekti. Kui lähedal see lähitulevik meist täna asub, ma öelda veel ei oska, kuid võib öelda, et töö sel suunal käib. sPoomi esimesed sammud soolotamise suunas on näiteks kuulda loos “Miskit Helirist”.

 

 

Kuidas teie seltskonnale Eesti hip-hopis toimuv meeldib? On asjad hästi või pigem halvasti? Ja miks?

Kui ma nüüd ausalt ütlen, siis viimastel aastatel olen räpiinimesena olnud ebaeeskujulik kodumaise räpi kuulaja. Kui kunagi sai ahmitud kõike mida pakutakse, siis viimasel ajal on see muutunud – sõel on tihedam kui varem. Ka vaimustuda on aina raskem.

Kui nüüd üldiselt läheneda, siis kodumaine hip-hop on minuarust heal järjel. Livesid on igal nädalavahetusel, stiili poole pealt vaheldust on – artistide mitmekesisus on suur. Igaleühele on kindlasti midagi. Julgen öelda, et enamiku eesti MC-de loomingust suudan leida midagi, mis meeldib.

Tase on aga tänapäeval juba nii hea, et see „keskmine“ enam ei rahulda – seetõttu ootan mina lugupeetud räpimeestelt rohkem kavalust ja eks see ole ka asi, mille kallal ise töötada ☺

 

Intsikurmu eri: küsimustele vastab 5LOOPS

 

Mida soovitate noortele räpparitele, kes praegu alustavad? Räpivad asju sisse, teevad YouTube’i videosid ja otsivad oma seda läbimurret?

1. Tee demosid, kasutades selleks netis vabalt liikuvaid taustu. Legesid taustu on nii palju saadaval, et neid ei ole mõtet üles lugeda. Kui tunned, et tase on piisavalt hea, et juba personaalsele taustale räppida, siis on aeg biidimeest otsima hakata.

2. Kuula muusikat. Kuula väga palju muusikat. Kuula vana, kuula uut, kuula räppi ja kuula kindlasti ka muud.

3. Loe raamatuid.

Nuff said.

 

Intsikurmu eri: küsimustele vastab 5LOOPS

 

Mis Intsikurmu livel plaanis on? Kes 5LOOPSi ridades üles astuvad?

Vaatasime oma repertuaari üle ja tegime läbilõike uutest ja vanadest lugudest. Räpime igatpidi, lugusid ja vabastiili (Krick vähemalt). Äkki sPoom ka, see oleks kõva. Intsikurmu „squadi“ moodustavad seekord sPoom, Hr. Kivi, Krick ja vana hea DJ Kayot. Ehhfestil on see nimekiri pikem, seal teeme korraliku inventuuri 5LOOPSi repertuaarist läbi aja.

 

Nimeta üks artist, keda Intsikurmul kindlasti vaadata soovitad?

Hästi. Noah Kin.
(tegelt vaadake kõiki)

Intsikurmu kavaga saab tutvuda kodulehel www.intsikurmu.com
5LOOPsi tegemistega saab ennast kursis hoida nende nende Soundcloudis.

Fotod: Andre Visnapuu

PS! Meie Instagramis käib täiesti juhuslikult ka Intsikurmu piletiloos. Osale loosis ja näeme juba sellel nädalavahetusel.