Artist Series no 2 – fotograaf Silver Mikiver

Kas sa oled mõelnud, et kuidas erinevad nö noorele ja loovale tänapäeva inimesele suunatud 4k pilti filmivad tehnikavidinad päriselt loometöö olukorras toimivad? Kuidas oleks mingi reaalne asi üles filmida ainult telefonikaameraga? Täiesti uus telefon, 4k video ja päris aegluubi funktsiooniga Sony Xperia XZ1 pakkus meile võimalust sellele küsimusele vastus leida ja Hamlet võttis väljakutse vastu.

Kunagi 2015. aastal filmisime oma esimese HAMLET TV saate “Artist Series”, mille peaosas oli UK räppar J-Flowz. See saade sai ülesvõetud nö tavatingimustes ehk kaameratega. Peale 2 aastat kestnud pausi naaseme “Artist Series” saatega ja seekord  on peaosas meie oma fotograaf Silver Mikiver, kes juba mitu aastat pildistanud ainult keskformaat filmikaameraga. Et projektis säilitada hamletilik vastuolu võtsime filmikaamerale pildistava mehe saate otsast lõpuni üles telefoniga Sony Xperia XZ1, mis nagu telefoni slogangi ütleb, on: “Tipptelefon loovale inimesele.”

 

 

Kõnealune masin meisterdab 4k videot nagu see oleks piparkoogi tainas su vanaema kätes. Ja vanaema piparkookides ei pea kunagi pettuma. Lisaks meisterlikule 4k videole on telefoni peidetud ka aegluubi funktsioon, mis aeglustab maailma sinu ümber 40 korda salvestades teravaid ja detailirohkeid aegluubis videoid kuni 960 kaadrit sekundis. Tohib omasõnadega? Väga LIT!

Tulemust võid hinnata ise allolevast videost, mis on otsast lõpuni täielikult üles filmitud Sony telefoniga. Nagu meie tõdesime, siis parim kaamera on see, mis on sinu taskus ja uue Sony telefoniga piirab loomingut ainult sinu enda kreatiivsus. Ning mõningal juhul ka maitse ja stiilitunnetus. Väiksema Sony Xperia XZ1 hind jääb (olenevalt müüjast) 500€ kanti ja suuremal 600€ kanti, nii-et kõigil videokuttidel aeg jõuluvanad kuumaks ajada.

 

Hamlet TV “Artist Series no 2 – Silver Mikiver”
powered by Sony Xperia XZ1

Subjekt: Silver Mikiver
Video ja montaaž: Kris Süld
CD ja intervjuu: Rainer Olbri
Lokatsioon: F-Hoone, Tallinn