Hardkoori poole pealt: Manipulated Mindz andis koos videosingliga välja uue albumi

Kodumaine räpipunt Manipulated Mindz üllatas vanakoolisema minekuga hip-hopi austajaid uue albumiga “Hardkoori Poole Pealt”. Lisaks albumile kukkus ka uus videosingel “Pilkane Pimedus”, visuaali autoriks Taaniel Malleus.

Manipulated Mindz on tasapisi kasvamas üheks kodumaise hip-hopi konstandiks. Artistid on erinevad – MM on üks nendest, kes lööb stabiilselt ja järjekindlalt lauale kvaliteetset muusikat koos nende stiiliks saanud visuaalse keelega. Nad vaatavad suurt pilti ja on tänu sellele kujunenud ilusaks kompotiks keldri riiulil, mis täis vanakooli saundiga head ja paremat.

 

manipulated mindz hardkoori poole pealt

 

Plaadil on kokku 11 lugu, 2 neist on varem ilmunud videosinglid. Ketas on punnis põnevast MC talendist – kaasa teevad MC Krick (Sirge Tuli), MC Jobeneva Vrott (EPT), MC EFF (Original Headz), J.O.C., Bad Art ja Põhjamaade Hirm. Kogu produktsiooni eest vastutab Otto Suits ja ketta masterdas DEW8 (Ö stuudio). Masteri juures on lisaks tavapärasele muusika kruttimisele juures üks põnev lisapeatus – kogu materjal lasti läbi lindi ning muude erinevate seadmete. Selle toimingu tulemusel sündis ilmselt Eesti räpis ennenägematu digi-analoog hübriid.

 

Hardkoori poole pealt: Manipulated Mindz andis koos videosingliga välja uue albumi

 

“”Hardkoori Poole Pealt” sündis pigem spontaanselt aja jooksul, puhtast huvist ja armastusest vanakooli hiphopi vastu, selline asjaarmastajatelt-asjaarmastajatele kraam. Üks hetk, kui materjali oli piisav hulk kogunenud ja parasjagu südamel olnud asjad said justkui välja öeldud, siis otsustasimegi asja ära vormistada, et saaks jälle uuelt lehelt peale hakata,” kirjeldab albumi sündimist 1/2 Manipulated Mindzist, produtsent ja räppar Otto Suits. Ehkki “HPP”-l pole otsest sõnumit või kontseptsiooni, siis ilmselt tajub kuulaja Manipulated Mindzi helikeeles vastandumist kaasaegsete hiphopi vooludega. “Albumil ei ole mingit teadlikku steitmenti, tegime lihtsalt oma asja, aga ma usun, et eks kuulajale koorub sealt mingi sõnum või hoiak välja küll, kuna kontrast hetketrendidega kohalikuks hiphop skenes on ilmselt tuntav,” lisas Otto.

Uut albumit saab füüsilisel kujul osta Mindzi sotsiaalmeedia kanalitest nendega otse kontakteerudes. Digiplatvormidele jõuab taies lähiajal.

 

 

Manipulated Mindz Instagram
Manipulated Mindz Facebook