“Banksy. Lindprii kunsti tõus.” – film maailma salapäraseimast kunstnikust kinos Artis

Banksy. Lindprii kunsti tõus.” on film ühest kuulsaimast ja samas salapärasemaist kunstnikust maailmas. Teda võib pidada Inglismaa tuntuimaks huligaaniks, kes on ainuisikuliselt tänavakunsti massidesse viinud. Tema tihti poliitilised, provotseerivad ja ühiskonnakriitilised tööd on tuttavad paljudele ning loonud uue revolutsioonilise liikumise. Banksy on nähtus kaasaegses popkultuuris, kelle tõeline identiteet on siiani saladus.

Filmis kõnelevad kunstnikud ning loovinimesed, kes Banksy’iga koos töötanud või töötavad. Samuti saab näha unikaalseid arhiivikaadreid legendaarse tänavakunsti loomisest. Laiahaardeline film käsitleb lisaks Banksyle tänavakunsti üldisemalt ning selle kohta kaasaegses maailmas.

Banksy üks värskematest töödest on teos, mis ausutusavaldus meditsiinitöötajatele, kes aitavad meil kõigil võidelda ülemaailmse viirusega. Kunstnik kinkis oma töö Southamptoni haigla töötajatele jättes teose kõrvale kirja: „Aitäh teile kõige eest, mida te teete“.

7. septembril kell 19.15 toimub Raadio 2 eriseanss, kus teeb filmile sissejuhatuse filmikriitik Ralf Sauter. Loe rohkem Kino Artis kodulehelt.