Bert On Beats avaldas uue elektroonikaalbumi “NINE”

Sel aastal Eesti Muusikaauhindade galal Aasta elektroonikaalbumi tiitliga pärjatud Bert Prikenfeld alias Bert On Beats on valmis saanud uue albumi. Album “NINE” tähistab üleni Bert On Beatsi uue elektroonilise muusika ajastut. Olles endiselt vaimustunud helidisainist, sukeldus Prikenfeld selle albumiga veel sügavamale modulaar-süntesaatorite maailma. 

Albumi inspiratsiooniks ja mõjutajateks on olnud tume kinematograafiline ambient-muusika, transhumanismist nõretav, kübermärg sci-fi maailm; techno, kõikvõimalikud muusikamasinad ja modulaar-süntesaatorid ühelt poolt ning loodushääled, linna helifoonid ja müra teisel pool. Nii kuuleb plaadil lisaks elektroonikale ka Aasias, Golden Triangle piirkonnas salvestatud loodushääli, Tokyo Shibuya kvartali hommikuste prügiautode masinlikku toimetamist ning Kakumäe ranna vaikust. 

“Selliselt, koos masinate ja loodusega kahekõnes, avastan ennast ikka ja jälle uuesti. Tekib tunne nagu oleksin ühendusjuhe selles modulaar-süntesaatorite juhmejadas, kus aeg kaob ja peab talletama iga efemeerse ning kordumatu hetke sellest voolujadast, olles vahel mõjutatud rohkem masinatest ja vahel loodusest. Kohati on nad üks, ja täiendavad teineteist, kuid nähtavasti on masin vähemalt selles jadas mind juba ammu seljatanud. Hetkel saame veel üsna hästi läbi” kirjeldab Bert On Beats ise.

Albumil teevad kaasa Meri, GogDog ning Lauri Dag-Tüür.