Metsakutsu tagasi Eesti Hip Hop Festival 2023 laval peale 7 aasta pikkust pausi

Metsakutsu on viimaste aastate jooksul välja andnud mitmeid videosingleid. Kõige värskem kontsert jääb aga üle 4 aasta tagusesse aega. Legendaarset Eesti Hip Hop Festivali väisas artist viimati aga tänaseks juba 7 aastat tagasi. 11. ja 12. augustil toimuv EHHF 2023 lõpetab Metsakutsu lavapausi. Räppar astub üles laupäeval, 12. augustil kell 16.20 pealaval.

“Ma ei taha jälle turundajana kõlada ja sellest liiga suurt numbrit teha ja paljude jaoks see ilmselt polegi mingi oluline asi. Minu jaoks isiklikult aga peale 4 aastat taas mikrofon kätte võtta ja augusti keskel ja Elvas, külmavärinad,” selgitab Metsakutsu sotsiaalmeediapostituses. Ehkki esinemistega on olnud taotluslikult vaiksem aeg, ei ole artist muusikategemisest pausi võtnud ja järjepidevalt on igal aastal uut materjali välja tulnud. Singlid nagu “Ei saa taevaga läbi” koos Inga ja Meriga, “Kuku” ja “Hammustatud sõõrik” koos Genka ja Paul Ojaga on vaid mõned uuemad lood.

 

 

“Sellel aastal olen palju tekste kirjutanud ja ka kolm freestyle‘i koos videoga välja andnud. Tahaks videosinglite asemel nüüd mingi suurema projekti kellegagi kokku panna. Ideid on palju, tekste on palju, ambitsioon on suur, ootan mingit välist tõuget või märguannet kuskilt kelleltki, mingid ägedat featuring‘i pakkumist vms. Loodetavasti ülesastumine EHHF-il tõmbab ka sees mingid tuurid üles,” kirjeldas artist. Eesti Hip Hop Festival 2023 raames on pisikese esinemise sees plaanis esitada nii vanemat kui uuemat materjali. “Eks näis, kas ma üldse oskan enam LIVE-s räppida,” naerab räppar.

 

 

Sellel aastal tähistab suurt 10. juubelit Metsakutsu teine album “Kelmiküla unistus”, mis ilmus 2013. aastal plaadifirma Legendaarne Records alt. Teos, millelt on pärit artisti ühed läbiaegade edukamad singlid nagu “Mustad südamed” ja “Valed on valed”, millest viimasel on tänaseks YouTube’is üle 1,5 miljoni kuulamise. “Uskumatu, aga tähistan jah juba teise albumi 10. juubelit, kreisi värk. Sellega seoses mingeid suuri plaane ei ole, aga paar toredat üllatust ikka Metsakutsu OG fännidele tuleb. Oleme Genkaga sellel teemal suhelnud ja loodetavasti saab uudiseid jagada juba üsna pea.”

Eesti Hip Hop Festival 2023 toimub Elvas, 11. ja 12. augustil ja Metsakutsu esineb laupäeval, 12. augustil kell 16.20. Muusikasündmusel astub veel üles USA legendaarne räpiduo Cannibal Ox (US) ning kõlamas on ka Öökülma repertuaari paremik. Lisaks kõigile tuttavad nimed nagu 5MIINUST, Genka, reket, A-Rühm, Arop, Villemdrillem, Pluuto, Clicherik & Mäx, Beebilõust, Bad Art, 5loops, Lil Till, Väike PD, DEW8, Marp$, Säm, Sammalhabe, Sip€lga & Yohan, NKN, KiROT, SVNDRA, RV, Prodigyboys, Benakanister ja STARBOY BOB.

 

 

Lisainfo ja piletid on saadaval Eesti Hip Hop Festivali kodulehel eestihiphopfestival.ee.
Jälgi Eesti Hip Hop Festivali tegemisi ka Instagramis ja liitu sündmusega Facebookis.

 

Metsakutsu “Raiutud puud freestyle”