Kust saab Eestis praegu kõige odavamalt tosse osta?

Tosse on juurde vaja. Pole küsimustki. Keerulise situatsiooniga maailma majanduses on tossude müüjad hädas ja pakkumine ületab nõudlust. Muidugi on mustmiljonit raha teenivatest suurkorporatsioonidest natuke kahju ka, aga tegelikkuses on kättesaadav toode vesi tossufännide veskile. Nii, aga kust saab Eestis praegu kõige odavamalt tosse osta?

 

Brändide ametlikud outletid

Jep, see on muidugi no-brainer, aga tasub meenutamist. Kõik ägedad ja limiteeritud tossud, mis poodides ostjat ei leia, liiguvad otsejoones edasi outleti. Nike on Eestis keskmisest tugevamat outleti äri ajamas ja sealt võib hea õnne korral leida päris kurja kraami. Viimati näiteks Nike Tondi Outletist A. H. Tammsaare tee 60 leidsin paari Fear Of God X Nike ketse. Nike esinduskauplused avas värskelt uue uhke outleti Tallinna küljeall Kurnas. Lisaks on ka Sportlandil ja Rademaril oma outletid täitsa olemas. Nii et kui on soov praegu kõige odavamalt tosse osta, siis tasub neidki aegajalt kontrollida.

 

nike outlet sportland rademar adidas T1

 

Facebooki grupp Sneaker Hamlet

Facebook oli kunagi imeline koht. Kuna midagi liiga asjalikku seal ei toimu, siis targemad ja õnnelikumad võivad sealt vahel välja kaevata tõelisi kuldmune. Hooligan Hamleti loodud ketsipeade kommuun Sneaker Hamlet on hea näide. Suure hulga pahna seas on peidus korralikud pärlid. Tasub otsida. Ja ära lase ennast hirmutada hindadest, mida müügikuulutustes näed. Tean for a fact, et suurem osa nendest tossudest päriselt selle hinnaga maha ei müüda. Kuigi ma ei salli lowballimist silmaotsaski, siis tee oma research ja paku mõistlik hind. Eestis ei ole neid tossude ostjaid nii palju, et müüjad mõistlikke pakkumisi ignoreerida saaks. Lisaks räägib praegu sinu kasuks ka massiline huviliste puudumine. Kui valikust väheks jääb, siis variant ka soomlaste suur Facebooki grupp HYPEND.

 

sneaker hamlet hooligan hamlet air jordan eesti

 

Instagrami kontod nagu @kuccitownmarket @riidevabrik jt

Shameless selfpromo, aga odavamalt kvaliteetset tossu Eestis mujalt ei saa. Tihti võib leida sealt jalatseid 10 €, 25 € või 50 € eest. Müügiga kasumit seal kontol ei teenita ja pigem otsivad asjad lihtsalt uusi õnnelikke omanikke. Miinuseks muidugi suuruste väga väike variatsioon, tossud peamiselt 42.5 või 38 suuruses üksikute eranditega. Lisaks @kuccitownmarket kontole tasub pilk peale heita ka näiteks @riidevabrik ja @raf.fleur jpt. Sarnaseid müügikontosid on Instagramis palju, parim trikk neid leida, on avada Instagramis selliste kontode “Following” nimekiri ehk siis kontod, keda see konto ise jälgib. Müüjad hoiavad kokku ja jälgivad üksteist. Kuigi lisakommentaarina, et selgelt on Eestis näha sellises formaadis tossumüügi aktiivsuse langust viimasel ajal.

 

allahindlus tossud nike air jordan addas yeezy slide

 

Ostu-müügi app Grailed

See on koht, kus hea toss (ja tegelikult üldse gear) liigub. Olen ise sealt ostnud ja ka seal müünud. Kõik safe. Globaalne kommuun, loomulikult tihti näeb ka hulle hindu, aga vabalt võib leida õrnalt kasutatud tosse mega hea hinnaga. Ja muidugi kaupa, mida meie regioon eales ei näe. Seal päris tuimalt peale lennata ei saa ja peab ikka ennast natuke toodete ja müüjatega kurssi viima, aga üldjoontest tasub tark olla igasugusel ostu-müügi platvormil, nii et mitte midagi uut. Kokkuvõttes vedeleb seal palju eksklusiivset manti, mis eriti praegu, kus inimesed ostmisele natuke pidurit tõmbamas, ostjaid otsib. Lenda peale.

 

grailed app

 

Kohalik second-hand shop Basaar

Et asi siin liiga app‘i ja üldse digi keskseks ära ei läheks, lõpetame nimekirja Tallinnas, Balti Jaama turuhoone 2. korrusel asuva Basaari poega. Jah, loomulikult on neil olemas ka korralik app, aga mis saaks olla veel mõnusam, kui Balti Jaamas peale VLDN burgeri söömist täiskõhuga ringi hõljuda ning avastada päris poeletilt istumas täpselt see toss, mida sa oled oodanud. Basaar kuulutas hiljuti oma sotsiaalmeedias ka sõja võltsbrändidele, nii et tõenäosuses sealt äge disainertoss leida on Hooligan Hamleti hinnangul keskmisest kõrgem.

 

basaar app

 

Päise foto: Nike Esinduskauplused