Hamlet proovib jalga: New Balance 9060

Jätkame oma “Hamlet proovib jalga rubriiki“. New Balance on huvitav nähtus – nad on suutnud disainida tooteid, mida kannavad korraga Kylie Jenner ja ka sinu isa. Kas täiesti uus ilma põneva ajaloota tossusiluett New Balance 9060 on sama mugav nagu ta välja näeb? Hamlet proovib jalga ja uurib välja.

 

new balance 9060 ballzy sportland reede rademar

 

Olen märganud normaalsete (loe: mitte ketsiinimeste seas) suhtumist, et New Balance’i peetakse mitte trendikaks jalatsiks. Inimesed kelle igapäev ei koosne 24/7 Instagrami Feed’i voolavast ketsi contentist. Arusaadavalt on see on mingi kinnistunud arusaam ammusest asjast ja ei saa siin ka kedagi hukka mõista. Umbes nagu need iganenud sõnakõlksud, et Opel ei ole auto ja sokke sandaalidega ei kanta. Reaalsuses muidugi on New Balance brändina hetkel populaarsuse tipul, noorte seas maailmas üks kantumaid jalatsibrände, suured koostööprojektid, tiimis palju tuntud disainerid ja turundusinimesi, kes koos usuvad New Balance’isse ja kõigesse, mille eest New Balance seisab.

 

new balance 9060 ballzyBallzy

 

Täiesti uute tossudega õnnistatakse tänapäeval tarbijaid tegelikkuses üsna harva. Kõige populaarsemad on ikka peamiselt retro tossude uuendatud ja täiendatud versioonid. Ja seda suurema osa jalatsibrändide jaoks. Olgu selleks Nike Air Max 1, mis ilmus 1987. aastal, Air Jordan 1, mis ilmus 1985. aastal, adidas Samba, Salomon XT-4 ja XT-6 või New Balance 990. Kõiki neid tosse ühendab suur populaarsus ja fakt, et need disainiti enne, kui nende tänased kandjad sündisid.

“Mulle isiklikult meeldib, kui toss on natuke kohmakam.”

Kõnealune New Balance 9060 sündis aga just praegu. Täiesti uus toss. Ei ole võtta ägedat vintage klippi, kuidas mõni jooksulegend 90ndatel selle tossuga Olümpia kulla võidab ega tuusa fotot, kus keegi selle tossuga oma 1. NBA tiitli kindlustab. Muidugi on toss disainitud populaarsete New Balance’i mudelite peale ja uue 9060 DNA on tegelikult ikkagi üsna 99X sarnane, kui mitte sama. Inspiratsiooni on võetud legendaarsest ja oo kui populaarsest Y2K ajastust ning tossu üldine paneelindus on 99X edasiarendus. Ketsis on olemas ka kõik New Balance’i signatuuriks saanud mugavused. Istub täpselt nii pehmelt nagu ta välja näeb, suurus klapib, väljanägemiselt mõnusalt chunky, täpselt nagu üks 2023. aasta General Release toss olema peab. Mulle isiklikult meeldib, kui toss on natuke kohmakam. Hea vaheldus aastaid mu rotatsioonis püsinud sihvakale Jordan 1-le.

 

new balance estonia

 

Ainus miinus, mille ma oskaks hetkel välja tuua, mis ei ole ka nagu miinus, vaid rohkem omadus – kõik 9060 variandid on tehtud materjalidest, mis seavad ilmastikule teatavad piirid. Materjalid on pehmed ja porisse ning vihma nendega müttama minna ei soovita. Eriti selle helesinise variandiga. Toss on kvaliteetne ja üsna premium olemisega nagu ka 189€ hinnalipik mõista annab, aga pehmed ja hingavad materjalid lihtsalt ei kannata Eesti oktoobikuud.

 

 

Ehkki 9060-te nägi 2022. aastal NB jaoks tiheda koostööpartneri Joe Freshgoods limiteeritud kollektsiooni raames ja ka limiteeritud versiooni Mowalola projektis, on GR versioon tänaseks ikkagi kõigile täiesti kättesaadav jalats. Ei pea kuskil loosis osalema ja täiskuu ööd ootama. Aasta jooksul on ilmunud lugematu hulk erinevaid värvi ja materjali variante. Piisab ainult Ballzy kodulehel otsingusse “9060” kirjutada ning enda lemmik välja valida.

Kokkuvõttes on minu arvates New Balance 9060 hea igapäeva toss, oma 189€ hinda väärt kvaliteetse olemisega natuke moderniseeritud versioon New Balance’i parimatest mudelitest. Eriti sobib neile, kellele Y2K ja kobakam jalatsi disain meeltmööda. Vältida tasuks neil, kellel esikus üks paar tosse kõikide ilmastikuolude tarbeks, sest olemasolevas valikus on pigem kuiva ilma jaoks mõeldud versioonid.

Tossud: Ballzy

 

new balance 9060 ballzy sportland reede rademar

Täägid: