Arvustus: Sulle meeldib Game of Thrones ja anime? Siis on Final Fantasy 16 just sulle.

“Final Fantasy 16” on vale, sest juba number reedab, et see pole teps mitte kõige viimane fantaasia. Ka number ise on totaalne vassimine, sest tegelikult on “Final Fantasy” mänge aastakümnete jooksul ilmunud kordades rohkem. Aga see pole tegelikult oluline.

Mis on oluline, on asjaolu, et suvel PlayStation 5 peal ilmunud seiklusmärul (sest rollimängulisi elemente on selles traditsiooniliselt JRPG alla liigitatud seeria esindajas võrdlemisi vähe) on ääretult äge!

 

 

Ma ei hakka teile põrsast kotis müüma. PSN-is on saadaval igati mahukas demo, mis peaks maalima päris korraliku pildi, mida mäng endast täpsemalt kujutab. Aga igaks juhuks, kui ka selle osas kahtlus, teen lühikokkuvõtte.

Kujutage ette , et “Game of Thrones” on segatud kokku animega. Esimestel minutitel saab näha hiiglaslikku lahinguvälja, kus madistavad (lisaks massiivsetele armeedele) üks hiiglane ning n-ö supervõimetega naine, kes hiiglast jääkamakatega kostitab. Koheselt saab üks su kaaslastest surma. Ootamatu.

 

Final Fantasy 16 Playstation Eesti PS5

 

Siis aga visatakse sind minevikku, kus satud reetmise ohvriks. Jah, see on peresisene. Leiab aset mitu mõrva ning paari tunni sees üritatakse lausa mitmel korral algatada voodirallit. Täpselt nagu “Game of Thronesile” kohane.

Leidub salapära, pidevalt visatakse loosse mitmeid süžeepöördeid ning üllatusi. Lugu hoiab mängijat pidevalt tooliserval ja on algusest lõpuni seksikas. Kõik on pisut üle võlli, narratiiv ei karda vahel jaburusse kalduda ning häälnäitlejad keeravad natukene vinti peale. Ühesõnaga, esmaklassiline meelelahutus.

“See on üks PlayStation 5 parimatest mängudest ning see juba ütleb midagi.”

“Final Fantasy 16” mängitavus on mitmekülgne ja viimistletud.  Nagu seeriale tihti omane, saab peategelane vastaseid suure mõõgaga nüpeldada. Lisaks sellele saab ta enda rünnakutes kasutada erinevaid maagilisi võimeid, mida omavahel kombineerida saab ning seeläbi enda combot kasvatada.

See näib ja tundub ääretult äge, kui löön vastast leegitseva mõõgaga, seejärel kostitan teda välgunooltega ning lõpetuseks kutsun esile hävitava minitornaado.

 

Arvustus: Sulle meeldib Game of Thrones ja anime? Siis on Final Fantasy 16 just sulle.

 

Samuti saab abikäe ulatada ustav neljajalgne sõber ning mõni teinegi kaaslane, kellega parajasti rännakul ollakse. Võitlus on tempokas ja rahuldustpakkuv, maagiaga mängimine visuaalselt efektne. Tagatipuks visatakse aeg-ajalt vahele eepilisi stseene, kus suured maagilised olendid omavahel mõõtu võtavad.

Tegemist on visuaalselt muljet avaldava teosega. Graafika on terav, kaadrisagedus sujuv. Ei pea liialt muretsema, et PS5 võiks hiiglasliku efektide kogumiga hätta jääda. Ekraanil toimuvat on lihtsalt lust jälgida, see on totaalne silmailu. Kõik, mis kõrvadesse jõuab, on samuti suurepärane.

 

Final Fantasy 16 Playstation Eesti PS5

 

“Final Fantyasy 16” on ideaalne mäng neile, kellele meeldib kaasahaarav mängitavus, üle võlli narratiiv ning teosed, mis pakuvad tegevust pikemaks ajaks. See on PlayStation 5 parimatest mängudest ning see juba ütleb midagi, sest sel masinal on häid mänge hulganisti!

Täägid: