INGA andis välja uue loo “WHO” ning avalikustas albumi plaanid

Lauljatar INGA ehk Inga Tislar on laiemale publikule varem tuttav oma tugevate Eesti Laulu etteastete poolest (“No Dog On A Leash” 2024, “Right Time” 2020, “Milline päev” 2019) ning ka teistest tele- ja muusikaprojektidest. Täna ilmus aga artistil uhiuus pop’rnb soolosingel, mis kannab nime “WHO”.

 

 

“Tegu on minu karjääris kõige kiiremini sündinud looga, kus mõned esialgsed ideed valmisid vaid paar tunnniga. Frederik võttis kitarri kätte, mängis mahlased R’n’B akordid sisse, poola produtsent Jeremi Siejka lükkas arvutis kohe biidi alla ning mina hakkasin peale jämmima. Niisiis enamus vokaali ja kitarri salvestusest pärinebki kõige esimesest päevast, kuid jällegi ideaalse produktsiooni ja sound’i leidmine võttis rohkem aega. Siin oli abiks oli Markus Palo, kes andis sellele laulule lõppviimistluse.”

Inga sõnul oli aasta alguses Eesti Laulul esitusele tulnud lugu “No Dog On A Leash” esimene samm sellel muusikalisel suunal, kuhu ta hetkel rohkem suundumas on ning käesolev värske lugu on sellele loogiline kuigi ehk veidi suvisem ja soojem jätk. “WHO” on kirjutatud koos Poola produtsendi Jeremi Siejka ja andekate Eesti laulukirjutajate ja produtsentide Frederik Küütsi ja Markus Paloga.

“Minu eneseleidmine ei ole tulnud kiirelt ega kergelt.” – INGA

Artist avaldab, et uus muusika jõuab juba sel sügisel ka kauamängivale, seega aktiivne töö INGA debüütalbumiga on hetkel käimas. “Minu eneseleidmine ei ole tulnud kiirelt ega kergelt, olen tahtnud kõike proovida, erinevaid žanreid ahmida ja mitu erinevat artisti korraga olla. Nii nagu “WHO” pajatab ka tulevane album eneseotsinguist, arengust, erinevatest kogemustest, õigetest ja valedest otsustest, vigade tegemisest ning lõpuks ka eneseleidmisest, mis parvetab R’n’B ning house-muusika lainetel. Praeguseks tunnen, et olen oma helikeele lõpuks leidnud ning olen pärale jõudmas!”

Lisaks soolokarjäärile on Inga Tislar ka bändi deLULU solist, kuhu lisaks kuuluvad ka tunnustatud muusikud Mairo Marjamaa ja Taavi Paomets. Bändiga deLULU on Inga soojendanud tuntud UK neo-soul gruppi Jungle ja esinenud ka Kaunas Jazz Festivalil. Tänaseks on INGA jõudnud uue hingamiseni ja just talle omase elektroonilise muusika ja RnB kokteilini pärast mitmeaastast pausi soolokarjääris ning on salvestamas rohkelt uut muusikat ning planeerimas sügiseks oma debüütalbumit.

Instagram: https://www.instagram.com/ingatislar/
Facebook: https://www.facebook.com/thisisinga
TikTok: https://www.tiktok.com/@ingatislar
YouTube: https://www.youtube.com/@thisisinga

Täägid: