Genka weekend soovitus #7: 10 Euroopa hiphop artisti, keda kuulata

Genka soovitus nädalavahetuseks ilmub iga nädala reedel kui ta viitsib. Hooligan Hamleti kombe kohaselt ei ole sellel soovitusel mitte mingit kindlat formaati – see võib olla exceli tabel, koduvideo, mõni joonistus või saadetakse meid kõiki lihtsalt nädalavahetuseks perse. Jääb üle ainult küüned pahtlisse kraapida ja oodata, mis tal meie jaoks seekord valmis pandud on.

 

Unustame korra USA. Ka Euroopas tehakse räppi. Kiire pilk peale, mis siin silma on jäänud ja suurepärane võimalus kõigil teil siia kommentaaridesse lisada, keda veel kuulata. Mis sest, et mõnda keelt ei mõista. Kui fiilib, siis töötab!

 

10. Malk De Koijn (Taani)

1998 esimese albumi reliisinud hiphopgrupp. Kui see album välja tuli, siis päris vähe ei tahtnud A-Rühmaga kõlada nagu Malk De Koijn. Tegid 2009 Roskildes retsi comebacki ja seal ei olnud vähe taanlasi kohal, kes neid vist väga armastavad.

 

09. Popek (Poola)

Pavel “Popek Monster” Rak on Poola räppar ja MMA fighter, kes lasi oma silmavalged siniseks tätoveerida. Sellest vist piisab, et iseloomustada mis mees on. Istub praegu Londonis ja teeb dubstepi taustadele räppi. Kusjuures ühe sellise ka “meie” lemmikräppari Stitchesiga. P.S. Loo nimi on “Stitches and Scars”. See on sümfooniasoundidega dubtepisoperdis, kus on kidrasoolod ehk kokkuvõtvalt üks korralik pask. Siin üks ägedam Michael Jacksoni cover temalt.

 

08. Julkinen Sana &Ricky-Tick band (Soome)

Soome kõige sümpaatsem räppar Paleface ja sõbrad tegid eelmine aasta ühe kõvema albumi üldse: räpp + swing muusika. Kõlab nagu kompott, mida Mart Sander ka sööks. Aga see geniaalne idee kõlab benziljon korda paremini kui Powerpointis.

 

07. El Sicario (Hispaania)

Sicario on endine Mexi kartellide poolt palgatud lege hitman ja inimestepiinaja, kellest on 2010 aastal tehtud ka dokumentaalfilm. Kui ta kätte saate, siis on võimalus teil teenida veerand milli taala . Ilmselt härra järgi nimetatud bändiga tutvusin tänu sellele, et nende viimase albumi “Mitologia  Criminal” andsid välja Psycho Realmi tüübid. Ja seepärast on albumil kaastegevad Sick Jacken, Killah Priest, Ras Kass ja Samoa maffiamehed, Boo-Yaa “näeme lahedad välja, aga teeme sitta mussi” Tribe.

 

06. Tepša (Serbia)

Belgradist pärit Tepsa on sooloartist, kes kuulus/kuulub sellisesse prodjuusserite punti nagu Tetrapak Prodzekts. Rohkem ei tea midagi, sest serbia keele skill on null.

 

05. Rejjie Snow (Iirimaa)

Alex Anyaegbunam on eeskujulik kodanik. Õppis ülikoolis ja tegi palju sporti. Ägedat mussi teeb ka. Veits nagu mingi MF Doomi maik on juures. Või isegi veits Tylerit. Äge igastahes.

 

04. Silent Eclipse (Inglismaa)

Kuulan ise suht vähe briti uut kraami. Seepärast panen siia ühe vanakooli briti asja. Silent Eclipse on vanakooli poliitiline räppar. Tema ainus album “Psychological Enslavement” on üdini puhas kuld. Rohkem ei tea mitte midagi. Thanx Kozy, et seda plaati mulle kunagi laenasid. Ma vist kaotasin selle ära.

 

03. Yung Lean (Rootsi)

Leanist rääkisin juba oma kõige esimeses soovituses. Ootan Raimo Aasa järjekordset juubelituuri: kaasa löövad Alan Vesiko, Yung Lean. Õhtut juhib Luisa Värk (plahvatavate peade soundfx).

 

02. Deichkind (Saksamaa)

Saksamaal on neid häid artiste palju. Viva aegadel ikka sai seda kõvasti kuulatud, kuigi midagi aru ei saanud. Hispaania ja saksakeelse räpiga on kuidagi broo see seis – fiilib õigelt, samas prantsuskeelset räppi ma eriti ei kuula, kuigi seda koolis õppisin. Deichkind on üks paljudest headest Saksa asjadest. Võib olla see elektrooniline tilulilu teeb neid kuidagi toredamaks ja tagavad selle kokkuvõtte tähelepanu.

 

 

01. Oukkidouppi (Soome)

Kui ma neid esimest korda Helsinkis Flow’l pühapäeva ennelõunal väikese pohmelliga nägin/kuulsin, tahtsin kohe koju. Tunnikene falsetiga räppimist koos valehabemega ajas vibra väga suureks. Õnneks kallis Longero aitas ja tegelt oli lahe. A ma ei saa aru, et mis see on. Igatahes väga flamboyant asi on, Habi!!!!