Suur Papa otsib kuningat

Nädal aega tiksunud taimer tiksus nulli ja lubatud Suur Papa “Näita Mulle Kuningat mixtape maandus internetti. Nagu Papa rääkis, on formaadi “mixtape” alla kokku kogutud tema avaldatud ja avaldamata, uus ja vana materjal. Mixtape koosneb kokku 22 träkist ning on kõigile tasuta allalaetav siit!

Hetkel on album jõudnud ~8000 arvutisse, mis plaadimüüki ümber arvestades tähendaks midagi Tanel Padar & The Sun edukate aegade kanti. 8000 noort ja vana, räpparit ja mitteräpparit kuulavad sellel samal hetkel praegu kuskil kõige räpimat eestikeelset räppmuusikat. Kokkuvõttes ju võit Eesti hiphopile! Ükskõik, millise külje alt sa seda vaadata tahad, Suur Papa teeb 100% räppmuusikat. Tema tegemistes ei ole midagi kuulajasõbralikku ega sooneutraalset. Mitte midagi Kesk-Eesti suvesimmanile Smilersit soojendama ega mitte midagi odavasse mobiilioperaatori reklaami soundtrackiks. Truu-aus-stiilipuhas-punchline-trueskool Eesti hiphop. Sellisena Papa inimeste südametesse puges ja sellisena ta sinna oma kanda kinnitanud on.

Esimese asjana märkab inimene albumit allalaadides nime Grammilinn Records. Kodumaise hiphopi number 1 plaadifirma Legendaarne Records on jäänud sinnapaika ja püsti on virutatud täiesti uus oma leibel. Kuuldatavasti täitsa legit ja päris plaadifirma, mis hakkab organiseerima Suure Papa asju. Tulevikus ähvardab Grammilinn Records enda alla ka teisi räppareid korjata.

Teise asjana märkab allalaadija väga-väga suurt osa tuttavat materjali. “Pätiplika”, “Vendetta”, “Leekides”, “Laula Minu Nime” jne. On kuulda ka siit-sealt mõningat pettumust, et tuttava materjali osakaal on liiga suur. Who cares, raisk! Kunstnik otsustab ise oma teose ja selle osakaalude üle. Vaatlejal on privileeg nendele otsustale kaasa plaksutada. That being said, võiks värsket muusikat olla rohkem. 22-st träkist tõstaks esile “Lasnah“, “Kaua Sa Jooksed Ivar” koos Mr. Pumpüssiga ja “Sitt Päev“. Muss uitab mõnusalt mööda adidressi, keedukannu ja patsaani räpi hämaramaid metsatukki. “Sitt Päev” rütmile õrnalt jalgujääv flow on üks andekamaid asju, mida Eesti räpis viimasel ajal nautida oled saanud.

Kokkuvõttes on Suur Papa “Näita Mulle Kuningat” mixtape kohustuslik download kind-las-ti. See Suur Papa, see ajastu, need träkid, see fiil on nüüd joone alla saanud. Järgmist reliisi enam selle rasva peal üleval ei hoia ja uuelt aastalt ootame värsket kraami, yeah bwwwoy!

suur papa

 

comments powered by Disqus