29 aastat tagasi disainitud, mitte kunagi toodetud Nike Air Max 0 reliisikuupäev ja detailid

Kui sa veel ei teanud, siis 26. märts on ülemaailmne Air Maxi päev. Mida see tähendab? No meie jaoks tähendab see seda, et kõik panevad oma Air Maxid jalga ja teevad sellest Instagrami pilte. Kõlab nagu tavaline teisipäev. Nike ise kasutab seda päeva, et pöörata tähelepanu revolutsioonilisele jalatsidisainile, mis sai alguse 1987 aasta maailma esimesest nähtava õhkpadjaga spordijalatsist Nike Air Max 1.

 

nike-visible-air-evolution-01

 

HÕÕNK! Fakti viga. Tegelikult disainiti esimene selline jalats juba 1986. aastal ja selle nimi ei olnud Air Max 1, vaid (whoaa päris eepiline tunne on seda kirjutada..) Nike Air Max Zero! 

 

air max zero

Tinker Hatfieldi originaalkavand aastast 1986 

Meil on siin, nüüd ja praegu võimalus seda ketsi näha. See on “the one before the one” kets. Tinker Hatfield seletab intervjuus, et Air Max 0 oli liiga uus, et välja anda. Sellesse tootesse oli peidetud liiga palju innovatsiooni ja värskeid nõkse, mis inimesi ehmatab. Aluseks võeti Air Max 0 ning alustati nii öelda “maha lihvimisprotsessi”, mille tulemusena sündis Nike Air Max 1, mis pani alguse ühele edukamale mudelisuunale ketsinduse ajaloos. Peale vaadates ei tundu AM 0 üldse midagi kohutavalt futuristlikku, aga ma peaaegu mõistan, mis 30 aastat tagasi selline reliis inimeste jaoks oleks võinud tähendada.

 

nike air max zero

 

nike air max zero

 

nike air max zero

 

nike air max zero

 

Kuigi Air Max 0 disain on ligi 30 aastat hiljem jäänud samaks, on loomulikult toodet õrnalt kaasajastatud ja meie generatsioonil on võimalik seda endale soetada. Jep, Nike kuulutas välja selle ikooni ametliku reliisi!  Pressiteade ütleb tossu ilmumise kuupäevaks 26. märts, ülemaailmne Air Maxi päev ja ettetellimine läheb lahti pühapäevast, 22.märtsist kell 16.00 meie aja järgi Nike Sportswear kodulehelt ning hinnaks 176€. Kõikide tossupeade kohustuslik reliis, nii-et krediitkaart valmis panna!

 

 

Täägid: