Tüdrukud, see on midagi teile – algab suurfestar Viljandi BASH

Juba kohe-kohe läheb Viljandi linnas eriti kitsaks, sest linna vallutavad tänavakultuuri- ja ekstreemspordihuvilised, kes on üheskoos tulnud osa saama suve mõnusamast tänavaspordifestivalist BASH. Mina mõtlen juba aga mitmendat päeva (tegelikult vist nädalat), mida ma naisena sinna otsima võiksin minna? Mis seal ikka, uurisin otse inimeselt, kes teab sellele küsimusele vastust vast kõige paremini ehk Viljandi BASHi peakorraldajat Kris Süldilt.

1. Miks peaksid naised Bashile suunduma? Mida neile sinna loodud on?

Tänavakultuur- ja ekstreemsport köidab kahtlemata nii mehi kui naisi. Atraktiivsed trikid skatepargis või ülivinge tänavatants, rannajalgpall, tänavakoss – ma ei usu, et see päriselt kedagi külmaks jätab. Naised peaksid päriselt ka Bashile tulema, sest BASH pakub piisavalt emotsioone, sigavinget programmi ja head vibe’i, et siia tulek on seda väärt. Enamasti on Bashil naissoost isikud pealtvaatajate hulgas. Küll aga loob Bash Cypher neljapäeva õhtul kõigile tantsuhuvilistele naisterahvastele võimaluse Kaevumäel võistlustulle astuda või kõvat tantsulahingut pealt vaadata. Siiralt usun, et kõiki Bashi programmis olevaid tegevusi on tegelikult huvitav vaadata. Ja noh – naistele ju ikka meeldib hullumeelseid mehi vaadata.

Viljandi BashViljandi Bash

2. Kas naisi on ka korraldustiimis?

Jah. Bashi korralduses on naisi. Ja jumal tänatud, et on, sest see tasakaalustab seda muidu üpris maskuliinset keskkonda ja mõttelaadi. Naisi on Bashi korraldamise juures alati vaja läinud ja läheb ka edaspidi.

Viljandi Bash

3. Kas ka naised saavad võistlustest osa võtta?

Kahtlemata saavad. Eelmine aasta osales üks naiskond isegi meie UKU Tänavakorvpallivõistlusel ning seda täitsa edukalt. Samamoodi osaleb naisi eelmainitud tantsubattlel. Muud alad on miskipärast enamasti meeskontingendiga.

Viljandi Bash Viljandi Bash

4. Millise tujuga tulla Bashile?

Suvise. Ma soovitan kõigil siia Viljandisse tulles võtta hästi vabalt. Kuna lauluväljak soosib sellist mõnusat chillimist, siis soovitan kaasa võtta näiteks oma piknikuteki ja toidumoona. Pargivõistluse kohapeal saab osta karastusjooke, lahjemat alkoholi, suhkruvatti ning kõike muud, et ennast hästi tunda. Bash ootab kõigil suve nautima!

Viljandi BashViljandi Bash

Artikli autor:
Keilit Aedma
instagram.com/keilit

Päise foto: Siim Teder
Fotod: Felix Laasme

Täägid: