HOOLIGAN HAMLET x FLOW FESTIVAL 2015

Well well. Kes ei tea, siis Flow Festival on üritus Helsingi kalasadamas, mis on keskendumas nii muusikale kui ka toidule. Festival, mis võõrustas kolm päeva järjest sellel aastal 25 tuhat inimest. Ma ümardasin 24 734 pealt 25 000 peale.

Mina isiklikult ei ole mingisugune festivalil-panen-jõhkralt-hullu tüüp. Ma olin festivali-neitsi, ma ei olnud varem käinud. See suvi sain lausa kolm korda! Te vist naerate, aga see on okei. Ma ei pane pahaks. Endal tekib ka muie.

Sel aastal oli Hooligan Hamlet siis pressina Flow Festivalil. Mina ja mitte nii väga hooligan Artur Sadovski. Ta oli minu fotograaf. Terve festivali jooksul oli mul oma crew. Me olime kõik kolm päeva koos. Ainult, et Skepta ajal olin ma üksi higistamas ja mosh pitimas, but that’s okay.

Flow Festival 2015

Kui vaadata festivali suuremas pildis, siis see on väga õnnestunud üritus tänu oma suurepärasele korraldusele. Me siiski räägime festivalist, mis võõrustab 25 000 inimest. Terve Viimsi oli kohal põhimõtteliselt. Flow korraldus on olnud läbi aastate väga tasemel ning kiiduväärt asi. Polegi kuulnud inimestelt, et nad oleks vingunud varasemate aastate kallal. Inimestele on suudetud alati tuua midagi hästi-hästi põnevat. Palju erinevaid alasid, kus sa saad nautida erinevat muusikat.

DSCF3081 Flow Festival 2015 Flow Festival 2015

Aaaaah. Toit raisk. Ausalt. Me räägime ühest parimast asjast sellel festivalil. Esialgne skeptiline suhtumine kadus koheselt, sest see toit on väga hea. Olen umbes 95% kindel, et Eestis oleks automaatselt kõrge õhurõhu asemel kõrge vingumissagedus selle summa pärast, mis sa välja käid. Kuid tegelikult on see seda väga väärt. Suurepärased burgerid. Sealiha, millel ei olnud katku ja maitses imeliselt. Suitsutatud kala koos huvitavate (ja mitte halb huvitav) lisadega.

Flow Festival 2015

Nagu me näeme, siis tegelikult ka suured brändid tahavad panustada sellisesse festivali. Tahavad olla popid ning kaasas käia kõigega, mis hetkel on teemas. Tol nädalavahetusel ja mõned nädalad enne oli Flow Festival väga teemas.

Flow Festival 2015 Flow Festival 2015

Ok. Lähme nüüd esinejate juurde. Lõikan festivali kolmeks siis.

Reede – Diplo, Major Lazer ja Run The Jewels

Skate or not to skate. Enne seda kui mina jõudsin, leidsid Artur ja Olivia aega veidi festivalil ringi trippida. Arturile kohaselt üks hästi tabatud pilt.

Flow festival 2015

Igatahes, kui ma olin kohale jõudnud, siis oli Diplo esinemine juba peal. Ma olin nii 25 minutit hiljaks jäänud. Must telk oli rahvast paksult täis. Raske oli liikuda, kuid nautida oli kerge. Nautida, sest Diplo on päris hea tüüp. Teeb üsna head muusikat. Tema on ka Major Lazeri all. Ta on sealt pisiku külge saanud, sest oskab suurepäraselt rahvast käima tõmmata. Ta muusika tõmbas minu puusad küll liikuma pärast viite minutit.

Järgmiseks tuli Major Lazer pealaval. Me olime Arturi ja Oliviaga võtnud väga mõnusad kohad sisse.

Flow Festival 2015Flow Festival 2015

Need tüübid panevad ikka jõhkralt hullu seal laval. Major Lazer ei ole mu igapäevases playlistis, kuid sellisel festivalil võib vabalt nautida. Nautida just selles võtmes, et kurat kuidas nad su käima tõmbavad. Nagu ma enne ütlesin, siis Diplo on Major Lazeri all ja juba enda esinemise ajal oskas ta väga hästi rahvaga suhelda. Seekord oli ta crew-ga ja nad panid kõik koos hullu. Lasid inimestel särke seljast võtta, ühelt poolt teisele joosta ja mida kõike veel. Inimesed läksid pöördesse ja võib vabalt öelda, et Major Lazeri esinemine oli õnnestunud.

Oo nende muusika. Ma arvan, et mõni asi oli ikka väga hea. Mõnusad klassikud olid ka vahepeal, mis andis rahval hea võimaluse kaasa laulda röökida.

Flow Festival 2015 Flow Festival 2015 Flow Festival 2015

Boom. Päev oli küll lõpule jõudmas, aga mitte festival. Südaööl tuli (jälle) mustas telgis lavale Run The Jewels. Tüübid, kes leidsid tee üksteiseni alles mõned aastad tagasi, aga koheselt hakkasid tegema nii jõhkrat teemat. Kananahk raisk! Kui Beebilõusta jaoks on vitu wöim massive, siis Run The Jewels live oli fucking massive.Nad on niivõrd agressiivsed. See tekitab hirmuäratava tunde, aga samas on see epic. Ma pole ühelgi livel tundnud sellist asja. Muide meil tuleb Run The Jewelsiga midagi põnevat varsti!! Neid absoluutselt ei koti, mida sa arvad..nad teevad seda, mis neile kõige rohkem meeldib ja nad teevad seda hästi! Livel sai mõnusalt kaasa lauldud… mitte küll sama kiiresti, aga  p e a a e g u.

Flow Festival 2015  Flow Festival 2015

 

Laupäev – Skepta, ILoveMakonnen, Pet Shop Boys

Skepta oli tüüp, kes mind kõige rohkem tõmbas üldse Flow poole. Grime on leidnud tee minu südameni ja Skepta on ilmselgelt selle juht minu jaoks. Kuna ma olin niivõrd hyped Skepta pärast, siis ma tänitasin Arturit ja Oliviat ikka mõnusalt, et me õigeks ajaks jõuaks. Endal oli kogu aeg meeles, et kell 18.00 algab esinemine, aga tegelikult 18.30. Igatahes olin nii 3 reas. Natuke paksult riides, aga see selleks. Skepta tuli lavale ja oh sa raisk, kui hulluks rahvas läks. Mina ka. Mina ka. ” Shutdown” jäeti viimaseks. Seda ta esitas ma arvan, et nii 3-4 korda vist. Lõpus, kui esimest korda “Shutdown” muusika peale tuli, siis see oli nagu mingisuguse rokiansambli kontsert, sest inimesed hakkasid vaikselt moshima. Esimestesse ridadesse tekkis kaks hästi suurt ringi, kus inimesed lihtsalt läksid segaseks ja ma koos nendega. Festivali kõige kõvem esinemine minu jaoks. Hääl oli natukeseks läinud pärast seda!

 

ILoveMakonnen oli järgmine. Kell 21.00 tuli lavale. Ausalt öeldes, siis mulle meeldivad mõningad ta lood, aga suuremas pildis jätab ta mind külmaks ja mingil määral jättis ka tema esinemine. Tal on huvitav (see sama huvitav kui sulle ei meeldi midagi) stiil, aga see ei köida mind ja live oli natuke igav. “Tuesday”, “No Ma’am”, “I Don’t Sell Molly No More” ja “Swerve” olid muidugi awesome, sest need on hitid ja enamus teavad neid lugusid.

Flow Festival 2015 Flow Festival 2015

Pet Shop Boysiga selline lugu, et what the fuck. Sõbrad, puhake jalga, te olete väsinud. Te ei jaksa. Esimestest ridadest oli näha kuidas tüüp paneb lihtsalt sõnadega pange. Jah, ta huultelt lugesid muud, aga kõlaritest tulid ikka õiged sõnad. Seega, see jättis mind väga külmaks. Vabandust, kes on nende fänn.

Flow festival 2015 Flow festival 2015

Tol õhtul oli ka positiivseid üllatajaid. Üks oli jällegi mustast telgist – Tiga. Tantsuhitid, mis ei ole nii mainstream, vallutasid mu keha. Too oli jõhkralt hea ikka. Teine üllataja oli Resident Advisor tagaaiast – Joey Anderson. Mõnusalt progressiivne muusika, mida meil Eestis väga palju ei ole. Muusika, mis meenutas mulle väga palju Taanit ja UK-d.

Flow festival 2015Flow Festival 2015 Flow Festival 2015

Pühapäev – Tyler, The Creator, Flying Lotus, Florence + The Machine

Tyler, The Creator – tüüp, kes “tõmbas” oma õla ära esinemise ajal, suutis ikka anda võimsa etteaste. Siiras tüüp on see Tyler. Mulle väga meeldis see kuidas ta rahvaga suhtles. Down to earth guy. Samas tema vulgaarsus kajastus laval suurepäraselt. Mõnus live, aga kurat vahepeal ei saanud sõnadest aru. Ma tean enamus ta lugusid, aga seal olles oli mul raske kaasas püsida. Pole hullu. Ta tegi mu päeva ikka suurepäraseks!

Flow Festival 2015 Flow Festival 2015

 

Flying Lotus oli mu teine oodatuim artist sellel festivalil, aga tema heli ja bass peksid peas kõik niivõrd sassi seal lava ees, et ma pidin pärast kahte esimest lugu ära minema. Vabandust.

Flow Festival 2015 Flow Festival 2015

Kes see kurat Florence + The Machine on siis? Mingi paljajalu laval hüplev naine, kelle silmad olid pahupidi..ta esines vist. Ta oli see lõpustaar seal. Meie crew igatahes ei pannud rõhku temale. Me läksime Resident Advisor tagaaeda, sest seal oli Nina Kraviz – vene hambaarst, kelle DJ oskused osutusid huvitavamaks kui Siberi hambakliiniku patsientide nimekiri.

Viimane artist keda me mainime on Teemu Keisteri, ta on Soome meelelahutaja. Tema on inimene, kelle otsa ma sattusin läbi Müürilehe Flow festivalipakett artikli. Täiesti juhuslikult olin ma kõndimas festivalile ja too tohutult ekstravagantse välimusega Soome mees kõnnib koos minuga samas suunas. Hakkasin muigama. Pühapäeva õhtul oli Teemu puldi taga rahvast käima tõmbamas. Tema seda teha oskab. Hästi oskab. Kui pilte vaatad, siis ta on Windowsi särgiga. Tagantvaates oli ka kannikaid näha, mida parem oma silmaga mitte näha.

Flow Festival 2015 Flow Festival 2015 Flow Festival 2015 Flow Festival 2015

 

Igatahes. Võtan kokku nüüd. Suurepärane festival on see Flow Festival. Ma soovitan kõigile soojalt, sest kui sulle ei meeldi Florence või Pet Shop Boys, siis sa saad minna tagaaeda ja nautida head progressiivset muusikat või sa lähed ja naudid üleüldse kedagi või midagi kolmandat. Lapin Kultat me ei joonud. Korraldus on viimase peal, süüa saab hästi ning festivalil olid ainult ilusad inimesed.

 

Imelised fotod tõi meieni Artur Sadovski:

Artur Sadovski koduleht
Artur Sadovski Instagram

Ülevaate tõi teieni Anton

@ahmelnitski